Blondyn 0 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2012 Witam. Instaluje RoundCube i wszystkie wymagania mam spełnione, tyle że z jednym jest problem a mianowicie date.timezone wyskakuje NOT OK (empty value detected) Czyli wynika z tego, że nic nie ma w pliku php.ini w polu date.timezone. Znalazłem w /etc/php5 4 foldery a w nich po jednym pliku php.ini we wszystykich zapełniłem luke. Rebootowałem vpsa, ale to nic nie dało błąd nadal występuje. Co mam zrobić? Pracuje na debian 6.0 squeeze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2012 Pewnie masz php jako moduł, więc zmień date.timezone w cli/php.ini lub apache2/php.ini oraz oczywiście zrestartuj serwer www. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2012 Najpierw ustaw strefe na vps-ie : dpkg-reconfigure tzdata Później php -i | grep php.ini i wyedytuj sobie php.ini i ustaw timezone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Blondyn 0 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2012 Najpierw ustaw strefe na vps-ie : dpkg-reconfigure tzdata Później php -i | grep php.ini i wyedytuj sobie php.ini i ustaw timezone niestety nadal wyskakuje ten komunikat :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2012 serwer www i mysql zrestartowałes? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Blondyn 0 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2012 (edytowany) Tak, restartowałem. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? Edytowano Listopad 2, 2012 przez Blondyn (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach