rob2499 0 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 (edytowany) Mam problem z instalacja Linuxa na VPS (zamiescilem w zalaczniku ss). Nie mam mozliwosci wyboru innego obrazu. VPS jest z onevps.pl , lecz tam otrzymac odpowiedz z supportu graniczy z cudem ( na to zgloszenie czekam 4 dzien ). Edytowano Październik 30, 2012 przez rob2499 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 gdzie ten SS ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rob2499 0 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 Przepraszam, nie zamiescil sie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 To jest Xen? Może zainstalowałeś zły kernel? Z jakiej wersji na jaką zmieniłeś? Instalowałeś dystrybucyjny czy sam kompilowałeś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rob2499 0 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 To jest XEN (HVM) z dostepem do VNC. Chce po prostu zainstalowac Linuxa, bez zadnych modyfikowanych kerneli, ale nie da sie po prostu. Wydaje mi sie, ze onevps ma cos zle skonfigurowane z wirtualizacja. Obrazu innej dystrybucji, wersji nie mam mozliwosci zainstalowania z poziomu panelu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 Wersja, którą chcesz zainstalować to wersja z funkcją PAE (do poczytania na googlu), której niestety Twój CPU na serwerze nie obsługuje. Opcje są dwie. 1. Wybrać innego kernela do instalacji np. wersję non-pae (o ile masz taką możliwość) 2. Jeśli nie masz takiej możliwości zgłosić do supportu problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rob2499 0 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 Wersja, którą chcesz zainstalować to wersja z funkcją PAE (do poczytania na googlu), której niestety Twój CPU na serwerze nie obsługuje. Opcje są dwie. 1. Wybrać innego kernela do instalacji np. wersję non-pae (o ile masz taką możliwość) 2. Jeśli nie masz takiej możliwości zgłosić do supportu problem. Nie mam takiej mozliwosci, jest do wyboru tylko jeden system. Wiec pozostaje czekac na odpowiedz supportu, tylko ile zajmie im ta odpowiedz... 5 dni, 10 ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 Masy tyle opcji komunikacji nie ty @ http://www.onevps.pl/contact.php od nr tel po gg czy nawet skype Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rob2499 0 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 (edytowany) Opcji moze byc duzo, ale co z tego? Nie odpisuja po prostu nigdzie. GG to w ogole chyba automat siedzi, bo jeszcze nigdy tam nie dostalem odpowiedzi na nic. Support w panelu to tak jak pisalem 2 dni minimum ( w porywach do 5 ). Takze pomoc kuleje i to bardzo. Edytowano Październik 30, 2012 przez rob2499 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 Opcji moze byc duzo, ale co z tego? Nie odpisuja po prostu nigdzie. GG to w ogole chyba automat siedzi, bo jeszcze nigdy tam nie dostalem odpowiedzi na nic. Support w panelu to tak jak pisalem 2 dni minimum ( w porywach do 5 ). Takze pomoc kuleje i to bardzo. Morał z tego taki zmień firmę a nie bierzesz krzaki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 W ogóle tak swoją drogą to ceny mają z kosmosu . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach