pixel 0 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2006 witam, mam sobie vps-a w webperoni, system suse 9.3, plesk. zastanawiam sie czy mozliwe jest ustawienie pleska (virtuozzo) zeby backupy byly tworzone codziennie (co drugi dzien) w nocy - automatycznie, zebym nie musial sie tym martwic, albo zeby robilo rara, zipa, tara (cokolwiek) i wrzucalo go na moj drugi serwerek. wiem ze powinienem ustawic to w cronie, jednak jestem niestety zielony w tym temacie i nie wiem jak to zrobic. troszeczke szukalem na googlach, ale nie znalazlem niestety nic wartosciowego. z gory dzieki za pomoc. pozdrawiam maciek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Xen 70 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2006 Na Fedorze to wyglada tak : Tworzysz skrypt pleskdump.sh #!/bin/bash /usr/local/psa/bin/psadump - F -f -z /root/dump.xml ncftpput -E -Z -m -u User - p Pass HOST /remote_host_file_name /local_host_file_name Nadajesz prawa : chmod +x pleskdump.sh Jeśli będziesz chciał nadpisać istniejący plik z danymi należy dodać parametr --force np. #!/bin/bash /usr/local/psa/bin/psadump - F -f -z /root/dump.xml --force ncftpput -E -Z -m -u User - p Pass HOST /remote_host_file_name /local_host_file_name Na sam koniec wydajesz polecenie Cronowi : 10 0 * * * /root/pleskdump.sh Backup będzie wykonywany codziennie 10 min po północy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach