Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Listopad 5, 2012 przecież napisał że to jest na necie od t-mobile - czyli ping 200 jest normalny (chyba że LTE - ale t-mobile ma w ogóle lte?) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetDC.pl 27 Zgłoś post Napisano Listopad 5, 2012 Ja to chyba muszę przywyknąć, że w naszych tematach to o wszystkim będziemy rozmawiać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kajtek 7 Zgłoś post Napisano Listopad 11, 2012 (edytowany) C:\Users\Sławek>ping netdc.pl Badanie netdc.pl [89.231.6.66] z 32 bajtami danych: Upłynął limit czasu żądania. Upłynął limit czasu żądania. Upłynął limit czasu żądania. Upłynął limit czasu żądania. Statystyka badania ping dla 89.231.6.66: Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 0, Utracone = 4 (100% straty), Co to się dzieje ... coraz częściej pada. Edytowano Listopad 11, 2012 przez kajtek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetDC.pl 27 Zgłoś post Napisano Listopad 11, 2012 Wymieniany jest switch, za 30 min wstanie (dotyczy tylko 4 serwerów). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kajtek 7 Zgłoś post Napisano Listopad 11, 2012 Świetnie ze jestem poinformowany.... akurat sprzedawałem strone.... i klient pisze ze mu nie dziala. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetDC.pl 27 Zgłoś post Napisano Listopad 11, 2012 Ciężko poinformować, że 20 minut temu padł switch. Lepiej go chyba wymienić, zwłaszcza, że jest niedziela. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kajtek 7 Zgłoś post Napisano Listopad 11, 2012 Sprzeczne informacje wysyłacie ... To padł czy wymieniacie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Listopad 11, 2012 Padł switch to go awaryjnie wymieniają... Jaka tu sprzeczność? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetDC.pl 27 Zgłoś post Napisano Listopad 11, 2012 Sprzeczne informacje wysyłacie ... To padł czy wymieniacie ? Dla sportu switchy nie wymieniamy przecież Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kajtek 7 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2012 Czy tylko ja mam problem z serwerem 2h temu zauważyłem ze nie odpowiada, netdc nie daje życia. Dzwoniłem włącza się sekretarka "zostaw wiadomość", helpdesc w panelu tak samo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2012 Działa u mnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kajtek 7 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2012 (edytowany) Działa u mnie. Coś mi się wydaje ze znów wyłączyli poprawiając coś, a potem włączyli nie patrząc czy się załączyć. C:\Users\*****>ping kajtek.infoŻądanie polecenia ping nie może znaleźć hosta kajtek.info. Sprawdź nazwę i ponów próbę. Edytowano Grudzień 27, 2012 przez kajtek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lubię to ! 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2012 U mnie też smiga Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2012 (edytowany) Coś mi się wydaje ze znów wyłączyli poprawiając coś, a potem włączyli nie patrząc czy się załączyć. Kajtek2008[małpa]o2.pl Automat sklepu gier hlds Aptget - Świat sieci Edytowano Grudzień 27, 2012 przez Matmaxalez (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kajtek 7 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2012 No juz działa.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacekk 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2015 Nic nie działa - ani VPS ani NetDC.pl miejmy nadzieję, że to chwilowo..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetDC.pl 27 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2015 (edytowany) Problem jest znany- pracujemy już nad usunięciem usterki. Przepraszamy za wszelkie niedogodności i prosimy o jeszcze odrobinę cierpliwości. Edit: Usterka została usunięta- usługi stopniowo wznawiają pracę. Edytowano Czerwiec 29, 2015 przez NetDC.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
boloo 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2015 (edytowany) Ponad 40 min temu dzowniłem i problem miał być rozwiązany w 20-25 minut. Niestety nada cisza. Jaki jest realny termin usunięcia usterki? Edit: Faktycznie jeden z VPS-ów już zaczął działać Kolejne mam nadzieję niedługo ruszą. Mam pytanie. Jakiego rodzaju to była ustarka? Edytowano Czerwiec 29, 2015 przez boloo (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marcinosr Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2015 Podbijam pytanie kolegi boloo.Co było przyczyna awarii? Często w roku wam się takie awarię zdarzają? Przenosze właśnie usługi do was z linuxpl własnie z powodów ich awarii i olewania przy nich klientów. A widzię że tu na start awaria...Na szczęście u was lepiej z komunikacją chociaz jak ktoś juz na fb napisał warto by było byście przenieśli swoją stronę na jakis inny serwer Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
protoplasta 25 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2015 Skoro wywaliło im całą serwerownie to albo łącze albo prąd, bo raczej się nie przyznają co było nie tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marcinosr Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2015 ta albo bomba...taliby i cała masa innych wytłumaczeń...jako przyszły niedoszły klient chciałbym wiedziec co było przyczyna tak poważnej awarii nim zapłace im kasę...nie przyznają się trudno, równie dobrze moga skłamać..fakt jest jednak taki że to pracuje na ich niekorzyść... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacekk 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2015 Usługi działają, przynajmniej moj vps. Mimo nerwowej atmosfery zalecałbym spokój. Lepiej pozastanawiać się nad tym, co robić w takich sytuacjach i co zrobić zanim wystapią by zminimalizować straty spowodowane awariami, z wystapieniem których powinniśmy się po prostu zawsze liczyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marcinosr Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2015 jacekk vps może i działa, niestety wirtualki nadal leżą....słabo to na start wygląda... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacekk 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2015 Jaki start? NetDC działa długo i przez jakiś dłuższy okres czasu nie działo się NIC. Taka awaria to okrasa życia, inaczej byłoby nudno i przestalibyśmy robić kopie zapasowe. A tak to wiadomo przynajmniej, że trzeba ćwiczyć sytuacje kryzysowe (w tym naszą skołataną życiem psychikę ;-) Więcej optymizmu. Mam nadzieję, że NetDC poradzi sobie z tymi w sumie co jakiś czas nawracającymi problemami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zat 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2015 awaria w netdc? nieprawdopodobne... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach