samone-x 0 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2012 (edytowany) Witam, Mam pewien problem z wine dokładniej posiadam VPS z debianem 6 z zainstalowanym środowiskiem gnome i NOMACHINE. Na tej maszynie uruchamiam serwer gry przez wine (łącząc się przez NOMACHINE). Problem jest dość dziwny i nie mam pojęcia jak go rozwiązać, mianowicie gdy jestem zalogowany jako klient w NOMACHINE, serwer gry działa idealnie, lecz gdy się wyloguje to serwer gry tnie niemiłosiernie. Podejrzewam że w czasie wylogowania z NOMACHINE VPS wyłącza środowisko graficzne (czy jakoś tak) i wine działa niepoprawnie. Więc nasuwa się pytanie, w jaki sposób włączyć sesje/środowisko graficzne na stałe? Dodam że jestem noobkiem jeśli chodzi o VPS i linuxa więc proszę o wyrozumiałość. Edytowano Październik 22, 2012 przez samone-x (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Październik 22, 2012 WHT - Wróżki Hostingowe Tutaj? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2012 Spróbuj odpalić to w screenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adan345 0 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2012 W momencie zamykania pulpitu zdalnego nx masz do wyboru opcje "disconnect" lub "terminate" disconect rozlacza z pulpitem lecz nie zamyka sesji,terminate zamyka sejse i wyłacza srodowisko graficzne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
samone-x 0 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2012 próbowałem z sreen i cały czas daje disconect i efekt ten sam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Październik 22, 2012 A próbowałeś zalogować się po ssh i odpalić go ręcznie z konsoli (bez udziału trybu graficznego)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
samone-x 0 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2012 tak próbowałem lecz nie udało mi się to, wyskakują błędy że brakuje wolnego ekranu X czy jakoś tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach