Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2012 Witam, chciałem przenieś z stronę opartą o Joomla na nowy wydajniejszy serwer, niestety nie mogę się zalogować i nie mam dostępu do MySQL. Jest jakiś sposób aby zrobić kopię tabel w bazie bez logowania się do niej ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Październik 21, 2012 Zrobić backup z zaplecza. Nazwy ci nie powiem ale jest na joomla.org dodatek na zaplecze do robienia backupów i migracji systemu. Kiedyś korzystałem i fajnie działa. Pobierasz plik, instalujesz pliki drugim serwerze i wgrywasz dodatek + ten plik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2012 https://www.akeebabackup.com/ czyli dawny joompack spakuje Ci całą stronę i bazę danych do jednego pliku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artur Pajkert 39 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2012 Dokładnie, fajny plugin, ale nie na wszystkich hostingach działa później rozpakowanie. Trzeba najpierw sprawdzić. Zdarza się, że antywirus rozpoznaje te pliki Akeebabackup jako wirusy i kasuje, wtedy oczywiście nie odtworzysz strony na docelowym hostingu. Ogicom i Blink - sprawdzone, działa OK, bez false-positive'a ze strony systemów bezpieczeństwa. Więc po prostu do sprawdzenia na Twoim nowym hostingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach