lefi 0 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2012 Witam, zainstalowany mam DA na VPS-ie i przy próbie instalacji CMS-a po wgraniu plików przez FTP aby instalacja przeszła muszę dandać uprawnienia na wszystkie pliki 777. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2012 A jak brzmi pytanie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2012 (edytowany) Pewnie chodziło mu o to jak zmienić te uprawnienia Na wszystkie pliki w katalogu: chmod 777 * Na konkretny typ pliku: chmod 777 *.txt (lub np .dat) Możesz także zmienić chmod poprzez klienta FTP np Filezilla, prawy przycisk myszy na danym katalogu i tam będzie opcja: File Permission Edytowano Październik 18, 2012 przez www.mzone-net.eu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lefi 0 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2012 Chodzi mi o to że jak tą samą konfiguraćję whram na hosting to plik mają uprawnienia 755 i instalacja idzie bez problemu a u mnie wymaga 777. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2012 Na VPS masz php w trybie mod_php - wykonywane z prawami apache, a na hostingu w trybie cgi - wykonywane z prawami użytkownika stąd inne prawa potrzebne do poprawnego działania witryny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lefi 0 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2012 (edytowany) ok tylko jak to zmienić? i czy wogóle zmieniać? Edytowano Październik 18, 2012 przez lefi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2012 Przez custombuild, tylko najpierw wyedytuj odpowiednio options.conf Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lefi 0 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2012 Ok czy ktoś może mi podpowiedzieć jak zrobić aby pliki po wgraniu na serwer przez FTP nie maiły praw apache. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2012 (edytowany) Musisz przekompilować php na cgi z suphp, w options.conf ustawiasz php_cli=no php_cgi=yes (coś takiego, nie pamiętam dokładnie), następnie ./build php n a potem ./build rewrite_confs Edytowano Październik 20, 2012 przez tym (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Październik 20, 2012 A nie prościej załadować mod_ruid2? Hint: https://www.google.pl/webhp#q=mod_ruid2+directadmin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Listopad 7, 2012 Mod_ruid aktualnie jest już dostępny od ręki w DA + Custombuild 2.0 ;-) Klik, klik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach