tomitech2000 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2012 Witam mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak ma załadować własną stronę na własny serwer. Do jakiego katalogu mam wrzucić pliki? Jak to skonfigurować? Muszę napisać jakiś skrypt? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2012 (edytowany) Ten Zyxel NSA310 to serwer tak? Generalnie powinieneś zainstalować na tym serwerze jakiś serwer www typu apache, lighttp, nginx. Sądzę, że nie ma tu, co tłumaczyć, jak się nie znasz to zatrudnij kogoś do konfiguracji. Chyba nie myślałeś, że podepniesz to pudło do prądu i będzie wszystko hulać ? Edytowano Październik 12, 2012 przez Kolopik (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomitech2000 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2012 No niestety wiem że nie jest tak kolorowo, sama konfiguracja serwera, routera była dla mnie czarną magią ale może uda mi się to jakoś doprowadzić do ładu, ten serwer posiada pakiety PHP-MySQL-phpMyAdmin https://picasaweb.google.com/lh/photo/TVNI7d9NVml4QA75oijADtMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink może jakieś wskazówki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2012 (edytowany) Pierwszy raz na oczy widzę ten panel, ale wiem, ze domyśle po zaintalwoaniu apache2 pliki strony powinny zostać wrzucone do /var/www . Jeśli chciałbyś podpiąć własną domenę to potrzebujesz doinstalować bind9, skonfigurować go, a następnie utworzyć vhosta do jakiegoś katalogu domowego. W ogóle, jaki masz tam system ? Edytowano Październik 12, 2012 przez Kolopik (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 12, 2012 @tomitech, z tego co pamiętam po instalacji tego pakietu możesz ustawić folder w którym będziesz trzymał pliki stron. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomitech2000 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2012 oryginalny system Zyxela http://www.zyxel.pl/upload/download_library/NSA310_QSG_Polish.pdf CPU: 88F6281 A1 (DDR2) 1200MHz RAM: 256 MB NAND: 128 MB NIC: RTL8111DL USB: Dwa porty USB 2.0 HDD: Wewnętrzny port SATA I/II oraz zewnętrzny port eSATA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 12, 2012 @tomitech, zaloguj się do panelu administracyjnego (nie do playzone), doinstaluj pakiet, ustaw odpowiednie opcje. Nie mam obecnie dostępu do tego urządzenia, więc Ci nie powiem co i jak dokładnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomitech2000 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2012 tylko że nie wiem który pakiet doinstalować nie widzę tam odpowiedniego i nie da się ściągnąć żadnych dodatkowych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 12, 2012 Odśwież listę pakietów i pobierz PHP-MySQL-phpMyAdmin. Jest taki pakiet z pewnością, bo pamiętam, że sam go niedawno instalowałem na tym urządzeniu. Jeśli nie, zaktualizuj firmware. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomitech2000 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2012 mam taki pakiecik i co dalej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 12, 2012 Aktywujesz go i w ustawieniach ustalasz folder gdzie przechowujesz pliki stron, ewentualnie zapoznajesz się z instrukcją pakietu (jakieś domyślne położenie tego folderu było z tego co pamiętam). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomitech2000 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2012 Mógłby mi ktoś pomóc zdalnie ustawić tą bazę danych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach