Skocz do zawartości
Gość mpm1122

Szukam taniej i dobrej obudowy.

Polecane posty

Gość mpm1122

Witam, poszukuję taniej (maksymalnie do 300 zł) obudowy na format płyty ATX. Ważne aby miała minimalistyczny design. Najlepiej aby zasilacz miała na górze oraz aby posiadała flirty przeciw pyłowe. Ważne aby posiadała sporo miejsca na dyski 3.5 oraz jedną kieszeń zewnętrzna 3.5. Niestety po ostatnim remoncie nadal nie mogę doczyścić podzespołów. Co do wentylatorów to mam dosyć ograniczone zasoby bo posiadam tylko 3 złącza pinowe wentylatorów i mam do was pytanie, czy jest jakiś sposób aby podłączyć więcej wentylatorów ?

trochę poszukałem i znalazłem taką obudowę:

4551_99_fractal_design_define_r3_usb_3_0_black_pearl_mid_tower_chassis_review_full.jpg

Fractal Design Define R3

Jednak cena jest za wysoka :/

Wentylatory albo możesz zasilać z płyty, albo bezpośrednio z zasilacza (bez regulatora - http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16812119149) albo kopić jakiś regulator obrotów i przez niego podłączyć. tylko nie wolno za dużo liniowo wiatraków podłączyć bo zasilacz możesz rozwalić (przelicz obciążenia).

A możesz przecież zastosować jakąś obudowę BigTower, które mają filtry pyłkowe i wentylatory tunelowe. Takich jest sporo na alledrogo. Poszperać na aukcjach i można coś wyrwać.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się