Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2012 Witam, poszukuję taniej (maksymalnie do 300 zł) obudowy na format płyty ATX. Ważne aby miała minimalistyczny design. Najlepiej aby zasilacz miała na górze oraz aby posiadała flirty przeciw pyłowe. Ważne aby posiadała sporo miejsca na dyski 3.5 oraz jedną kieszeń zewnętrzna 3.5. Niestety po ostatnim remoncie nadal nie mogę doczyścić podzespołów. Co do wentylatorów to mam dosyć ograniczone zasoby bo posiadam tylko 3 złącza pinowe wentylatorów i mam do was pytanie, czy jest jakiś sposób aby podłączyć więcej wentylatorów ? trochę poszukałem i znalazłem taką obudowę: Fractal Design Define R3 Jednak cena jest za wysoka :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2012 Wentylatory albo możesz zasilać z płyty, albo bezpośrednio z zasilacza (bez regulatora - http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16812119149) albo kopić jakiś regulator obrotów i przez niego podłączyć. tylko nie wolno za dużo liniowo wiatraków podłączyć bo zasilacz możesz rozwalić (przelicz obciążenia). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil Szymański 3 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2012 Brutus 310/410. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
StOnA 34 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2012 A możesz przecież zastosować jakąś obudowę BigTower, które mają filtry pyłkowe i wentylatory tunelowe. Takich jest sporo na alledrogo. Poszperać na aukcjach i można coś wyrwać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach