dramcio 0 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2012 Witajcie. MAm skrypt który zabija screena + dziecko (samo zabicie screena mnie nie obchodzi bo proces tez musi padać) Z tym ,że nie zawsze dziecko to id screena+1.. I własnie dzisiaj się o tym przekonałem. Jedyne co różni się w tych screenach to ich nazwa, ale mam kilka takich samych screenów które uruchamiają te same nazwy programów (jednak w różnych miejscach na dysku) O to mój obecny skrypt: NAZWA=`screen -list | grep jail | cut -d . -f1` NAZWAA=`expr $NAZWA + 1` kill -3 $NAZWA kill -9 $NAZWAA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2012 (edytowany) Sprawdź -S sessionname przy odpalaniu screena - możesz nadać mu nazwę konkretną (dzięki temu możesz potem poznać co dany screen ma odpalone). Następnie możesz wyszukać w liście procesów interesujące cię procesy i sprawdzić pid ich parenta (np. ps -eo ppid,command albo ps -eo ppid,comm). Jeśli pasuje to kill. Zobacz też opcję -X - Send the specified command to a running screen session. Edytowano Październik 8, 2012 przez Prohost (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dramcio 0 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2012 screen -A -m -d -S serwer ./hlds_run --parametry screen -A -m -d -S serwer2 ./hlds_run --parametry Hmm tak uruchamiam screen wraz z procesem. Teraz jak wyłączyć screena + dziecko? Bo nie bardzo rozumiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach