dramcio 0 Zgłoś post Napisano Październik 7, 2012 (edytowany) Hello. w start.sh mam coś takiego: cd ..(wejscie do katalogu) screen -A -m -d -S nazwa ./run -cos Gdy zrobie ./start.sh elegancko się uruchamia. Jednak jak chce dodać aby uruchamiał się ten skrypt przy każdym uruchomieniu serwera w tym celu /etc/crontab @reboot /usr/start.sh I niestety nie startuje a jeszcze /var/log/cron wywala: Oct 7 21:55:00 Dram /usr/sbin/cron[1476]: (root) CMD (/usr/libexec/atrun) Oct 7 22:00:00 Dram /usr/sbin/cron[1494]: (root) CMD (newsyslog) Oct 7 22:00:00 Dram /usr/sbin/cron[1495]: (operator) CMD (/usr/libexec/save-entropy) Oct 7 22:00:00 Dram /usr/sbin/cron[1496]: (root) CMD (/usr/libexec/atrun) p.s Gdyby był to nie odpowiedni dział to najmocniej przepraszam i prosze o przeniesienie. p.s2 Poszukuje jeszcze jakiegoś programu na freebsd abym mógł wyciągnąć pełną moc z procesora (chce go przetestować) Edytowano Październik 7, 2012 przez dramcio (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dramcio 0 Zgłoś post Napisano Październik 7, 2012 (edytowany) Super działa ,bym liznął łapke w góre jednak mam jeszcze za mało postów. Potrzebuje jeszcze programu do wyciągnięcia pełnej mocy z procesora. I w zasadzie tyle , dziękuje bardzo. //skrypt nie jest bezpośrednio w usr ścieżka jest dalsza z tym ,że nie chciało już mi się pisać - Leniwość ludzka cecha Edytowano Październik 7, 2012 przez dramcio (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach