Beniamin 0 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2006 bo jest ich za mało, globalne i narodowe... dlaczego nie ma ich z 50 (globalnych) i z 5 polskich?? np .pol .pls .pka .poland .polska (w temacie miało być 200 nie 20 - sorki) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amfre 0 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2006 to ma byc zart? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2006 Zupelnie nie rozumiem o co chodzi w tym temacie Uwazasz ze domena np. www.kowalski.pls albo .poland byla by niezwykle atrakcyjna ? Do tego nalezy pamietac ze do uruchomienia takiego czegos, trzeba miec naprawde dobre mozliwosci serwerowe itp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aftereight 0 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2006 bo jest ich za mało, globalne i narodowe... dlaczego nie ma ich z 50 (globalnych) i z 5 polskich?? np .pol .pls .pka .poland .polska Do czego mianowicie jest tych domen za mało? I jaka byłaby korzyść, gdyby każdy kraj miał po kilkanaście domen narodowych? Oprócz tego, że nikt by ich nie pamiętał? Co do domen globalnych były/są plany wprowadzenia paru nowych (np. .xxx, .mob), ale to jest zawsze długotrwały proces decyzyjny. Samo wprowadzenie nowej domeny na rynek już istniejących jest skomplikowane i rodzi rozmaite kontrowersje (przyklad - .eu i to co się dzieje z ich przyznawaniem). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
darekk 0 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2006 niedawno (a przynajmniej ja sie dowiedzialem niedawno) weszly domeny .jobs Wedlug mnie nie sa wcale az takie atrakcyjne zwlaszcza ze kosztuja z tego co widzialem ok. 110$/rok. No ale juz i tak duzo ciekawych adresow jest zajetych. Co myslicie o takich domenach? Czy .jobs moze odniesc sukces w Polsce? Mi sie wydaje ze nie przyjma sie za dobrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sbvc 0 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2006 Raczej nie. Tym bardziej, że są to domeny pracy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amfre 0 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2006 jasne ze sie nie przyjmia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach