szym 0 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2012 Poszukuje kabli zasilajacych rozdzielajacych typu c14 -> 2 x c13 Czy ktos wie gdzie takie cuda mozna zakupic ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2012 (edytowany) http://www.buypdu.co...to-c14-6ft.html [edit] Zauważyłem, że nie wysyłają poza Stany... W Polsce też nie znalazłem takiego wynalazku, na tme.eu możesz ewentualnie poszukać, choć prędzej znajdziesz jakąś kostkę z paroma gniazdami niż taki rozdzielony kabel. Edytowano Październik 2, 2012 przez d.v (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Październik 2, 2012 O nawet nie wiedziałem że coś takiego jest, ale dobrze wiedzieć bo może się przydać niedługo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
StOnA 34 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2012 (edytowany) Takie coś ma Action i Incom.. EDIT Swego czasu mieli ale tylko chyba incom. Ja mam 20szt 1x2 ale widzę jak złoto Edytowano Październik 2, 2012 przez StOnA (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2012 Zawsze znajdzie się jakiś magik, który zrobi jakiś nietypowy wynalazek. Kiedyś stosowanie takiego cuda byłoby bardzo niewskazane, bo wszystko żarło sporo prądu, ale obecnie np. do dwóch monitorów LCD pobierających mało watów jest jak najbardziej OK. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szym 0 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2012 Tego typu kable sa wykorzystywane przez duze serwerownie np Evo Switch (Leaseweb) Byc moze ktos na forum ma do sprzedazy takie kabelki .... chetnie odkupie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
StOnA 34 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2012 Tego typu kable sa wykorzystywane przez duze serwerownie np Evo Switch (Leaseweb) Byc moze ktos na forum ma do sprzedazy takie kabelki .... chetnie odkupie Pytanie więc czy nie lepiej zastosować listy rack 19' zasilającej na gniazda lu c13 - koszt około 40-100zł ? A może coś takiego jak PDU ? Na allegro jest moc tego od 6 do 9 gniazd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Październik 3, 2012 (edytowany) @szym: wielkie (i nie tylko) serwerownie wykorzystują raczej takie rzeczy: http://www.buypdu.com/featured-products/apc-switched-rack-pdu-ap8941.html czy http://www.buypdu.com/featured-products/server-technology-switched-cdu-cw-24ve-c20m.html, nikt nie będzie podpinał dwóch maszyn na jednym kabelku. Edytowano Październik 3, 2012 przez d.v (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szym 0 Zgłoś post Napisano Październik 3, 2012 (edytowany) Nie widze w tym specjalnego problemu gdy serwery maja redundantne zasilacze Edytowano Październik 3, 2012 przez szym (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dexieco 6 Zgłoś post Napisano Październik 4, 2012 Mhm, jeżeli chcesz się trochę pobawić, to ostanio widziałem taki kabelek na alleDrogo tylko że nie c14 ale wtyczka 240 V Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
McNeal 57 Zgłoś post Napisano Październik 4, 2012 (edytowany) Takie mam kabeki kupione kilka latek temu w Action. Obecnie przejrzałem wszystkie firmy i brak takowego towaru . Był to okres jeszcze jak kupowałem u nich bardzo dobre obudowy chenbro z dystrybucji których firma się wycofała. Edytowano Październik 4, 2012 przez McNeal (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nesti 67 Zgłoś post Napisano Październik 4, 2012 U mnie w pracy są takie kabelki, wtyczka 220V i można podpiąć na jednym kablu komputer i monitor. Jak ktoś jest zainteresowany to PW podam cene. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mcbarlo 61 Zgłoś post Napisano Październik 5, 2012 Podepne sie pod temat, bo mam zblizone pytanie. Potrzebuje kupic krotkie kable zasilajace ze zwykla wtyczka 230V najlepiej katowa na wtyk C13 oraz C14 na C13. Mniej wiecej o dlugosci 0.5m. Ewentualnie moze ktos takie kable pod wymiar robi? Znalazlem jedna aukcje na Allegro, ale sam kabelek jest bardzo cieniutki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Październik 5, 2012 Z takimi krótkimi rzeczywiście jest problem, najkrótsze jakie sam znalazłem tego typu to 1,8m. Jeśli potrzebne Ci krótsze, to na tme.eu znajdziesz półmetrowe kable z wtykami c13 bez zarobionych wtyczek, więc możesz sobie nakręcić na to wtyczkę jaka Ci pasuje. Z c14 nie znalazłem nigdzie tak krótkich przewodów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2012 Z ciekawości sprawdzę w pracy czy mamy coś takiego, bo wydaje mi się że mamy bądź mieliśmy karton takich kabli w magazynie... Przyszły z czymś już nie pamiętam z czym, ale stwierdziliśmy że użyjemy zwykłych c14 na 1 x c13 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach