jensej 2 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2012 Witam. Czy ktoś kiedyś próbował podłączyć pc z laptopem, chciałbym aby mi wyświetlało obraz z pc na monitorze laptopa. Próbowałem poprzez kabel vga, jednak wyświetla mi jedynie czary obraz. Prosze o jakieś rady. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2012 (edytowany) Rj45 skorsowany + pulpit zdalny ewentualnie TeamViewer Edit - VGA to masz wyjście na monitor w jednym i drugim Poczytaj na googlach o portach w komputerze Edytowano Wrzesień 27, 2012 przez Kamikadze (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jensej 2 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2012 (edytowany) Rj45 skorsowany + pulpit zdalny ewentualnie TeamViewer Edit - VGA to masz wyjście na monitor w jednym i drugim Poczytaj na googlach o portach w komputerze czyli użyć tego Rj45? skąd wziąć nazwe hosta? Edytowano Wrzesień 27, 2012 przez jensej (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2012 W TeamViewer nie masz żadnej nazwy hosta, tylko numer przydzielony przez program. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jensej 2 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2012 W TeamViewer nie masz żadnej nazwy hosta, tylko numer przydzielony przez program. chodziło mi o pulpit zdalny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2012 Odpuść sobie, TV jest wygodniejszy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jensej 2 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2012 Odpuść sobie, TV jest wygodniejszy. ok, czyli Rj + tv, tylko jak to połączyć, na pc też musi być zainstalowany? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2012 (edytowany) Kabel Hdmi - Hdmi, dvi - hdmi albo poprostu vga - vga wszystko zależne jaka masz karte oraz wejscia w telewizorze. Poźniej tylko mała konfiguracja i wszystko gotowe Sam mam podłączonego PC pod TV kablem dvi - hdmi. Kabel taki nie jest drogi około 35zł w sklepie a na alegro 15zł max. Edit: sorry źle przeczytałem. No to teamviever zainstalować najlepiej tak jak koledzy piszą połączyć sie kabelkiem skorosowanym i wszystko gra. Edytowano Wrzesień 27, 2012 przez N0Name (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2012 Ale on chce PC pod Lapka a nie pod TV TV = TeamViewer TV instalujesz na jednym i na drugim Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2012 N0Name: czytałeś cały wątek? Nie chodzi o telewizor, tylko o TeamViewer. jensej: tak, musi być zainstalowany na obu kompach. i na obu uruchomiony (bez obaw, to lekki programik). Ustawienia i połączenie są dziecinnie proste. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jensej 2 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2012 (edytowany) N0Name: czytałeś cały wątek? Nie chodzi o telewizor, tylko o TeamViewer. jensej: tak, musi być zainstalowany na obu kompach. i na obu uruchomiony (bez obaw, to lekki programik). Ustawienia i połączenie są dziecinnie proste. kurde, szkoda tylko że nie mam monitora do pc, i nie ma jak tam TV zainstalować. głównie chodziło mi o to aby na nim zainstalować debiana i przez ssh się łączyć, ale najpierw muszę go jakoś tam zainstalować z pedriva. Edytowano Wrzesień 27, 2012 przez jensej (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach