icecool 0 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2004 witam przymierzam się do zakupu serwera dedykowanego ale nie mam za bardzo pojęcia o administrowaniu nim tak więc pomyślałem o zakupie konta VPS mam tylko pytanko czy VPS to faktycznie tak jak bym miał osobny serwer ? chodzi mi o to czy mogę sobie zmienić godzine jaka jest na serwerze i czy mogę instalować dodatkowe oprogramowanie ? pozdrawiam grzegorz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pioklo Zgłoś post Napisano Październik 27, 2004 godziny nie zmienisz,nie zmienisz tez parametrow jadra systemu dla przykladu limitow otwartych plikow czy odpalonych procesow. programy bedziesz mogl instalowac dowolne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miszczu 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2004 zmienisz godzine - masz taka opcje w WHM lub w virtuozzo mam VPS i jestem zadowolony. Mozesz praktycznie wszystko robic na takim serwerze - tylko wymagana jest większa wiedza niż przy resellerze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pioklo Zgłoś post Napisano Październik 29, 2004 zmienisz godzine - masz taka opcje w WHM lub w virtuozzo mam VPS i jestem zadowolony. Mozesz praktycznie wszystko robic na takim serwerze - tylko wymagana jest większa wiedza niż przy resellerze. No tak jezeli masz panel to tak.Cpanel dziala z usera roota wiec ma prawa do zmiany takich rzeczy.Mi chodzilo o czysty VPS ktory samemu mozna sobie zainstalowac w jadrze... pozdrawiam pioklo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
icecool 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2004 zmienisz godzine - masz taka opcje w WHM lub w virtuozzo mam VPS i jestem zadowolony. Mozesz praktycznie wszystko robic na takim serwerze - tylko wymagana jest większa wiedza niż przy resellerze. i o to mi dokładnie chodziło, bo mam już dość resellerów i niemożności zmiany np. czasu dzięki wielkie za info pozdrawiam grzegorz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gb 12 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2004 Jak juz zdecydujesz sie na jakas oferte, to podziel sie informacjami na forum :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
icecool 0 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2004 Jak juz zdecydujesz sie na jakas oferte, to podziel sie informacjami na forum :-) zastanawiam się nad tą ofertą: http://www.rackforce.com/dds_dedicated_ser...ne_details.html chyba że może polecacie innego warunek min. 300 GB transferu pozdrawiam grzegorz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gb 12 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2004 Jaki maksymalny budzet miesieczny mozesz przeznaczyc na VPS (wliczajac koszty platnosci - przelew/karta, administracyjne, etc.) ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
icecool 0 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2004 Jaki maksymalny budzet miesieczny mozesz przeznaczyc na VPS (wliczajac koszty platnosci - przelew/karta, administracyjne, etc.) ? max 50 $ na miesiąc i mniej tym lepiej zastanawiam się też nad dedykiem z kimś na spółke Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gb 12 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2004 kwota netto czy brutto ? choc to niezbyt gra role, osobiscie nie znam zadnego uslugodawcy w Polsce, ktory posiada serwery takze w Polsce, ktory bedzie mogl zaoferowac taka cene. Natomiast uslugodawcow z serwerami zagranica, osobiscie niechcialbym polecac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach