xSIX 15 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2012 Witam a więc panowie znalazłem w domu płytę główną MS-6380E i chciałbym się was poradzić jaki procek do niej włożyć , komputer będzie służył głównie do surfowania po internecie. Dziękuję z góry za rady Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mikorol 16 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2012 • Supports Socket A (Socket 462) for AMD® Athlon™ XP/Athlon™/Duron™ processor • Supports 800MHz up to Athlon™ XP 2700+) processor Więc wybór jest duży - polecam Athlona XP z jak najwyższym taktowaniem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2012 • Supports Socket A (Socket 462) for AMD® Athlon™ XP/Athlon™/Duron™ processor • Supports 800MHz up to Athlon™ XP 2700+) processor Więc wybór jest duży - polecam Athlona XP z jak najwyższym taktowaniem. Nie masz racji, to co podałeś to dla płyty K3 Ultra 2 a ta płyta na zdjęciu to K3 Ultra, dokładna lista procesorów jest na stronie http://www.msi.com/p...?div=CPUSupport To są zabytki, które kosztują grosze wiec bierz to co najszybsze z możliwych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xSIX 15 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2012 Znalazłem kilka procesorów AMD Athlon XP 2600+ ale są one z FSB333 a w tej stronie co podał @regdos jest napisane "Thoroughbred (0.13u) 133/266MHz FSB " czyli nie ma szans, że on pójdzie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2012 Pewnie obniży mu pewnie FSB ze 166 na 133 i nic więcej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xSIX 15 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2012 (edytowany) No nic dziękuje za rady zamówiłem "AMD Athlon XP 2400+ - AXDA2400DKV3C" z 266 FSB (19zł) zobaczymy co to będzie Wiem, że to będzie złomek PC no, ale mam wszystko do niego zasilacz,ram itp. tak bym nie inwestował aż tak ; D Edytowano Wrzesień 23, 2012 przez xSIX (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach