Dawid Sz. 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2012 Cześć Mam do Was pytanko. Czy jest możliwość połączenia ze sobą bezprzewodowo dwóch routerów: pierwszy, wpięty do linii telefonicznej to Asmax AR 1004g, a drugi, dodatkowy to syfiasty Netia Spot. Nigdy nie miałem potrzeby łączenia routerów, aż do teraz. Jeśli jednak przy tym sprzęcie jest taka możliwość to proszę, naprowadźcie mnie na rozwiązanie. Jeśli nie pewnie będzie trzeba zainwestować w jakiś nowy sprzęt, myślałem nad TP-Link TD-W8960N. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2012 Nie znam tych routerów od Netii, ale jak ustawisz mu ręcznie IP i przypiszesz na stałe w Asmaxie to możesz rozrzucać dalej sieć, oczywiście DHCP uruchom na Asmaxie, w Spocie ustawiając DHCP relay i wpisując jako adres serwera DHCP adres Asmaxa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dawid Sz. 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2012 A jak wyglądała by konfiguracja przy tym TP-Link TD-W8960N? Włączyć Access Point, zezwolić na połączenie i śmiga? Pytam bo i tak muszę nowy sprzęt kupić bo obecny Asmax miernej jakości jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach