kamel123 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2012 Witam całą społeczność WHT Proszę Was o pomoc w kwestii znalezienia dobrego serwera dedykowanego dla mojego serwisu w rozsądnej cenie i liczy się dla mnie również dobry support w języku polskim. Moje wymagania to: Najlepiej nieograniczony transfer lub limit około 10TB z możliwością awaryjnego dokupienia... Łącze dedykowane 100 Mbit (tzn. bez współdzielenia) Ram możliwie jak najwięcej myślę, że około 16GB w tej chwili. Pojemność dysku na chwilę obecną 500GB spokojnie mi wystarczy. Pomoc przy wstępnej konfiguracji Nginx i optymalizacji pod kątem zapytań generowanych przez serwis. Znalazłem ofertę Hetzner http://www.hetzner.de/hosting/produkte_rootserver/ex4 która by mnie satysfakcjonowała w tej chwili jednak język niemiecki jest mi całkowicie obcy a w języku angielskim nie znam pojęć fachowych co mogłoby utrudniać komunikację... p.s. serwis obecnie w godzinach szczytu zjada około 60-70mbit łącza - transfer tygodniowy wynosi około 1,5 TB. Liczę na ciekawe propozycje i za wszystkie z góry bardzo dziękuję Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2012 ten serwer z hetznera nie ma dedykowanego łącza, a jakim budżetem orientacyjnie dysponujesz ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamel123 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2012 ten serwer z hetznera nie ma dedykowanego łącza, a jakim budżetem orientacyjnie dysponujesz ? Proszę o oferty a wtedy będę wybierał według budżetu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2012 jak interesuje Cię serwer za 200 zeta z dedykowanym łączem to ja raczej podziękuję, może ktoś inny przedstawi ofertę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamel123 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2012 jak interesuje Cię serwer za 200 zeta z dedykowanym łączem to ja raczej podziękuję, może ktoś inny przedstawi ofertę Widzisz i właśnie dlatego szukam serwera z polskim supprotem bo nigdzie tego nie wyczytałem na Hertzner a został mi polecony dlatego podałem go jako przykład Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2012 widzisz i dlatego zapytałem o budżet (orientacyjnie, nic konkretnie), bo często tu zaglądają poszukiwacze którzy za przysłowiową złotówkę chcieliby coś co "udźwignie" facebook'a , po prostu akurat ten warunek z łączem to w tym przypadku gwóźdź programu jeżeli chodzi o cenę. A możesz zdradzić na jakim serwerze i gdzie teraz ten serwis działa ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamel123 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2012 Koszt dedykowanego pasma jest wysoki. W datahouse koszt to prawie 3k miesięcznie Wydaje mi sie, że starczy Ci port 1Gb/s dlatego możesz skorzystać z oferty slaskdatacenter.pl - port link 1Gb/s transfer 10TB. Zobacz również e24cloud.com, wychodzi ciutkę ponad 1k miesięcznie, jednak masz 100Mb/s bez limitu, możliwości zmiany zasobów w każdej chwili, wiec może być taniej na początku Który z http://slaskdatacenter.pl/dedykowane.html według Ciebie ? widzisz i dlatego zapytałem o budżet (orientacyjnie, nic konkretnie), bo często tu zaglądają poszukiwacze którzy za przysłowiową złotówkę chcieliby coś co "udźwignie" facebook'a , po prostu akurat ten warunek z łączem to w tym przypadku gwóźdź programu jeżeli chodzi o cenę. A możesz zdradzić na jakim serwerze i gdzie teraz ten serwis działa ? Poszło PW Podam więcej szczegółów serwis obecnie notuje okolo od 70k do 100k uu dziennie i 500k odsłon transfer dzienny około 200 GB, online w godzinach szczytu około 1,5k userów, w ciągu godziny max. około 10k. na chwilę obecną Jeśli inne rozwiązanie wg. Was niż łącze dedykowane da radę to pociągnąć przez jakiś czas to śmiało proponujcie w kwestiach serwerowych jestem niestety laikiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2012 Możemy Ci przygotować taki serwer z limitem do 30TB miesięcznie podpiętym do portu 1Gps. Jednak dobrze by było gdybyś podał konkretny budżet, bo niestety Dell`a u nas nie dostaniesz za 200 złotych na miesiąc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamel123 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2012 Możemy Ci przygotować taki serwer z limitem do 30TB miesięcznie podpiętym do portu 1Gps. Jednak dobrze by było gdybyś podał konkretny budżet, bo niestety Dell`a u nas nie dostaniesz za 200 złotych na miesiąc. Proszę o konkretne oferty na PW ostatecznie za 201 zł też może być Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2012 kamel123, wybacz Kolego ale z takim podejściem jak Twoje żadna szanująca się firma nie weźmie jakiegoś randoma po to aby marudził za serwer "po kosztach" , bierz kimsufi i tyle. Wnioskując z postów sam nie wiesz co chcesz ale chcesz to dostać tanio. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamel123 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2012 (edytowany) kamel123, wybacz Kolego ale z takim podejściem jak Twoje żadna szanująca się firma nie weźmie jakiegoś randoma po to aby marudził za serwer "po kosztach" , bierz kimsufi i tyle. Wnioskując z postów sam nie wiesz co chcesz ale chcesz to dostać tanio. Drogi Kolego, nie chcę dostać tego tanio...może źle się wyraziłem bądź nie jasno rozsądna cena jest dla mnie określeniem średniej ceny rynkowej a nie najtańsze z najtańszych więc jeśli ktoś jeszcze tak to odebrał to proszę tak tego nie interpretować... Z moich postów wynika że nie znam się na kwestiach serwerowych i przyznałem się do tego - dlatego szukam pomocy właśnie na forum... Dziękuję Edytowano Wrzesień 19, 2012 przez kamel123 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2012 Drogi Kolego, nie chcę dostać tego tanio.. No to pomnóż to x5 i wtedy zapraszam do nas. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamel123 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2012 No to pomnóż to x5 i wtedy zapraszam do nas. Dziękuję za ofertę czekam na kolejne, max jutro chciałbym wybrać konkretne rozwiązanie...także zapraszam do przesyłania propozycji również na PW Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamel123 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2012 Tak jak pisałem, bierz OVH. W Polsce za dużo zapłacisz za ruch. Dzięki za Twoje rady czy ktoś jeszcze ma jakieś propozycje ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śląsk Data Center 22 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2012 Zapraszam do skorzystania z naszej oferty, o to wycena: Serwery dedykowane 2012 - Intel® Core™ i7-3770 3.40 GHz » RAM: 16 GB DDR3 » HDD: 2x 500GB, 2x 60GB SSD *** 70.00PLN » IP IPv4: 5 IP » IP IPv6: NIE » Przepustowość łącza: 100Mb/s » Transfer miesięczny: łącze Standard - 20 TB / mc (Bez gwarancji niskich czasów do TP) » System operacyjny: Debian 6 / 32 bit » Panel administracyjny: NIE 349.00PLN miesięcznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamel123 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2012 Zapraszam do skorzystania z naszej oferty, o to wycena: Serwery dedykowane 2012 - Intel® Core™ i7-3770 3.40 GHz » RAM: 16 GB DDR3 » HDD: 2x 500GB, 2x 60GB SSD *** 70.00PLN » IP IPv4: 5 IP » IP IPv6: NIE » Przepustowość łącza: 100Mb/s » Transfer miesięczny: łącze Standard - 20 TB / mc (Bez gwarancji niskich czasów do TP) » System operacyjny: Debian 6 / 32 bit » Panel administracyjny: NIE 349.00PLN miesięcznie Dziękuję za ofertę - poszło PW Proszę o kolejne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2012 ECO ATMu M (xeon 1220) z 16 GB bedziesz mial za 399 za 32 GB za 429 do tego 199 zł za ruch extra, z ruchem że nie dochodzi nie będziesz miał problemów jak gdzie indziej eco.atman.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamel123 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2012 ECO ATMu M (xeon 1220) z 16 GB bedziesz mial za 399 za 32 GB za 429 do tego 199 zł za ruch extra, z ruchem że nie dochodzi nie będziesz miał problemów jak gdzie indziej eco.atman.pl Dzięki za podpowiedź, sprawdzę co oferują Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dinek 19 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2012 Witam, Moge zaoferowac: Leaseweb Holandia: HP DL180G5 2x Intel L5410 16GB RAM 4x300GB SAS HW RAID 100mbit gwarantowane Miesiecznie 600PLN netto (738 brutto) Niemcy Dusseldorf: HP DL120G7 Intel E3-1270 16GB RAM 4x1TB HDD HW RAID ILO 100mbit Miesiecznie 500PLN netto (615 brutto) HP DL180G6 2x E5645 16GB RAM 4x300GB SAS HW RAID ILO 100mbit Miesiecznie 900PLN netto (1107 brutto) Polska, Warszawa HP DL120G7 Intel E3-1220 16GB RAM 1TB HDD 100mbit Miesiecznie 500PLN netto (615 brutto) Pozdrawiam, Dino Strzeminski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamel123 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2012 Panowie, dostałem kilka ciekawych ofert jeśli jednak ktoś ma ochotę jeszcze coś zaproponować proszę się nie krępować Ze względu na to, iż jak wspomniałem w kwestiach serwerowych jestem zielony interesowała by mnie także opcja przeniesienia serwisu na nowy serwer dedykowany czy ktoś jest w stanie także to zaoferować? Serwis to skrypt php + baza mysql + nginx Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamel123 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2012 Panowie przepraszam za post pod postem ale zainteresowała mnie oferta www.e24cloud.com jaki wariant serwera na tą chwilę pociągnie takich ruch i transfer jak podałem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sshd 127 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2012 Lepiej sie dowiedz w e24cloud o ich SLA , bo mi odpisali iz nie gwarantują na chwile obecną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamel123 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2012 Dziękuję za wszystkie oferty zdecydowałem się na ofertę OVH http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/superplan_ssd.xml Idealnie spełnia moje wymagania na chwilę obecną Za wszystkie oferty i pomoc bardzo dziękuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2012 Czyli to co wszyscy przewidywali Stać Ciebie tylko na budżetowe rozwiązania. Co ciekawe dyski tam są 2x120 GB a Ty szukałeś 500 GB. I ciekawe kto Ci w tym OVH zapewni: Pomoc przy wstępnej konfiguracji Nginx i optymalizacji pod kątem zapytań generowanych przez serwis. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamel123 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2012 Czyli to co wszyscy przewidywali Stać Ciebie tylko na budżetowe rozwiązania. Co ciekawe dyski tam są 2x120 GB a Ty szukałeś 500 GB. I ciekawe kto Ci w tym OVH zapewni: Serwis obecnie ma aż 90 MB więc taka powierzchnia dysku wystarczy mi na bardzo długo kwestie administracji również rozwiązałem poprzez wynajęcie administratora...czyli w cenie porównywalnej oferty w PL mam serwer managed... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach