Tochkan 18 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2012 Hejka, przeważnie domeny kupowałem u pośrednika DomenyLuka.eu, a teraz chcę kupić pewną domenę com, od prywatnej osoby, ta osoba powiedziała mi że ona zmienia dnsy, domene ma az.pl i np.jezeli wybije sie z ta domena , to automatycznie moze zmienic dnsy,wiec mam pytanko co mam zrobic aby miec pelne prawa do tej domeny itd. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czakoszek 12 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2012 (edytowany) Aby domena należała w pełni do Ciebie, musisz przeprowadzić cesję domeny. Jest to tzw. zmiana właściciela domeny. Edytowano Wrzesień 19, 2012 przez Czakoszek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tochkan 18 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2012 No ale wtedy muszę posiadać konto w AZ, czy wystarczy że mam konto w hostingu NetDC, nie ogarniam tego :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość finlandia Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2012 Nie musisz mieć konta w AZ. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tochkan 18 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2012 To co muszę mieć? Wystarczy hosting? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2012 Nie, konto u jakiegoś rejestratora domen, gdzie będziesz mógł ustawić DNS i któremu będziesz płacić za przedłużenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tochkan 18 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2012 Jakiego polecasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2012 masternet.pl / ovh.pl - tanie i solidne firmy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach