maly90 8 Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2012 Witam, jakie jest najlepsze konto bankowe dla firm prócz mbank. Oczywiście zależy bardzo na niskich kosztach opłat miesięcznych bądź najlepiej żadnych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2012 ING Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2012 Zerknij na ofertę Idea Bank. Całkiem za darmo to nie znalazłem nigdzie firmowego konta, wszędzie albo opłata za prowadzenie, albo przynajmniej za kartę w przypadku gdy nie zapłacisz nią określonej kwoty w miesiącu - tak właśnie jest w Idea. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spectra 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2012 oferta DBnet biznes http://www.dbnetbiznes.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Wrzesień 18, 2012 @up: chodziło o najtańsze/darmowe, a nie o takie za 30-40 zika miesięcznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Wrzesień 18, 2012 (edytowany) Ja od 4-5 lat korzystam z konta dla osob prywatnych w ALIOR BANK-u. Jestem w 100% zadowolony.... Wypłaty z każdego bankomatu za freee, opłata 5 zł / miesiąc. Darmowe przelewy, przyjemny panel bankowości internetowej... : ) Co do firm to nie wiem co oferują ale zapytaj bo moim zdaniem to jeden z lepszych banków w Polsce... Edytowano Wrzesień 18, 2012 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spectra 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 18, 2012 (edytowany) @up: chodziło o najtańsze/darmowe, a nie o takie za 30-40 zika miesięcznie. a gdzie widzisz tą opłatę ? Bo ja przy koncie DBnet biznes nie widze opłaty za prowadzenie konta jak i przelewy ba nawet wypłaty i wpłaty w oddziale free Edytowano Wrzesień 18, 2012 przez spectra (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Wrzesień 18, 2012 a gdzie widzisz tą opłatę ? Bo ja przy koncie DBnet biznes nie widze opłaty za prowadzenie konta jak i przelewy ba nawet wypłaty i wpłaty w oddziale free Zasugerowałem się tym: http://www.dbnetbiznes.pl/themes/files/oplaty-biznes/Tabela_oplat_i_prowizji_dla_przedsiebiorcow_PROD.pdf Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adam65 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 18, 2012 Ja polecam Polbank Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matthewk 30 Zgłoś post Napisano Wrzesień 18, 2012 A sprawdzałeś BzWbk ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Radu5 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 18, 2012 a ja polecę tobie Pekao S.A, ja posiadam konto intro i mam darmowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maly90 8 Zgłoś post Napisano Wrzesień 18, 2012 Właśnie myśle nad bzwbk, pójdę się przejść do placówki o więcej szczegółów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Wrzesień 18, 2012 a ja polecę tobie Pekao S.A, ja posiadam konto intro i mam darmowe Cóż. Od kiedy to konto intro jest firmowe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Wrzesień 18, 2012 mBank / Idea Bank. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Inferno 41 Zgłoś post Napisano Wrzesień 18, 2012 Mam konta i w mBank oraz Idea Bank. Bardziej skłaniałbym się ku mBankowi bo Idea nie figuruje póki co w żadnym systemie obsługi płatności (dotpay, payU itd.). Oprócz tego jednego szczegółu obsługa i bezpłatność w obu przypadkach jest bardzo dobra. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kede 31 Zgłoś post Napisano Wrzesień 18, 2012 <p>Może alior sync? Ma ktoś doświadczenia z tym świeżym bankiem internetowym? Jeszcze nie widziałem pochlebnych recenzji/artykułów aczkolwiek oferta prezentuje się kusząco.</p> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pienio69 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 18, 2012 <p>Może alior sync? Ma ktoś doświadczenia z tym świeżym bankiem internetowym? Jeszcze nie widziałem pochlebnych recenzji/artykułów aczkolwiek oferta prezentuje się kusząco.</p> Sync niema oferty dla firm. Korzystam z konta osobistego i jestem w pełni zadowolony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Wrzesień 18, 2012 (edytowany) Jeśli chodzi o konta osobiste to na dzień dzisiejszy oferta Sync jest nie do przebicia, ale chyba nie planują podobnej dla firm - są za to konta firmowe w standardowej ofercie Alior Bank, jednak oferta konkurencji jest nieco tańsza. Spojrzałem na ofertę mBanku, konkretnie mBiznes konto - niby darmowe prowadzenie rachunku, ale za to przelewy drogie. Jak ktoś chce z tego robić kilkadziesiąt czy kilkaset przelewów miesięcznie na rachunki w innych bankach to się wykończy. Już lepiej zapłacić te kilka czy kilkanaście złotych w innych bankach i mieć darmowe przelewy. Edytowano Wrzesień 18, 2012 przez d.v (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2012 Wystarczy mieć wypływy powyżej 2k i już nie płacisz za przelewy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maly90 8 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2012 Skorzysta się z usługi IdeBank, dziękuje bardzo wszystkim za pomoc. Temat można zamknąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2012 Pamiętaj tylko o braku możliwości szybkich płatności z konta w Idea Bank, jakoś nie kwapią się do tego, żeby współpracować z systemami płatności on-line. Do tego kiedyś był problem z niealfanumerycznymi znakami w tytułach przelewów, zgłaszałem im ten problem (i pewnie nie ja jeden) i obiecali poprawić to niedociągnięcie ale nie wiem jak jest teraz, bo dawno takiego przelewu z konta u nich nie robiłem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maly90 8 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2012 aha :/, no to niestety dalej muszę się rozglądać. Zajdę jutro do BZ WBK i dopytam o szczegóły. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2012 Zobacz jeszcze ofertę inteligo (bank prowadzony przez PKO BP) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2012 Inteligo ma fajną ofertę, ale przelewy wychodzące też niestety po zydlu. Korzystam z konta u nich, ale większość przelewów wypluwam z Idea Banku albo z prywatnego w Alior Sync. W zasadzie przy prowadzeniu działalności jednoosobowej nie ma większego znaczenia, czy korzystasz z konta firmowego czy prywatnego, i tak odpowiadasz całym majątkiem a w razie kontroli sprawdzają wszystkie twoje konta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2012 Wszyscy piszecie ze Alior Sync taki "super" - proszę o konkrety bo ja byłem w banku pytać o to (mam normalnie konto w Alior) - i szału nie ma... Chyba że macie informacje i wiedzę TYLKO wyłącznie z reklam (to życze powodzenia)... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach