szpakuziom 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2012 (edytowany) Witam Serdecznie, Mój problem wygląda następująco, zainstalowałem Serwer Nginx i wszystko działa normalnie po wpisaniu IP Serwera/index.php, lecz po wpisaniu mojego IP Serwera ( bez index.php ) piszę mi coś takiego: 403 Forbidden nginx/0.7.67 Strona działa jeżeli samodzielnie dopiszę: IP_serwera/INDEX.PHP, co mam zrobić, aby po wpisaniu IP mojego serwera automatycznie wczytywał się plik index.php ? Mam jeszcze jeden problem, z ip cyfrowego czyta strone, ale jak wpisze moja domene to pisze mi znowu coś takiego: 502 Bad Gateway O co w tym chodzi? Pozdrawiam, z góry dziękuje za fatygę i każdą odpowiedź. Edytowano Wrzesień 16, 2012 przez szpakuziom (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2012 "podczepiłeś" domenę pod katalog? Nie znam się zbytnio na tym serwerze WWW ale zobacz czy masz wpisane w konfiguracji: server { listen 80; server_name localhost; root /var/www; index index.php index.html index.htm; access_log /var/log/nginx/localhost.access.log; location = / { autoindex on; } location / { autoindex on; } Coś w tę deskę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szpakuziom 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2012 "podczepiłeś" domenę pod katalog? Nie znam się zbytnio na tym serwerze WWW ale zobacz czy masz wpisane w konfiguracji: Coś w tę deskę Wszystko chodzi, ale ze mnie gapa, nawet nie uruchomiłem pliku php-fastcgi to jak miało mi działać, domena świetnie chodzi, php też działa idealnie, dziękuje za odpowiedź Kamikadze. Miłego dnia życzę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach