doler 2 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2012 Witam, mam pytanie co do zarabiania na stronie www a rozliczeniem tego zgodnie z prawem Czy wymagana DG etc, moze gdzies juz jest taki mini poradnik?;] Chodzi mi nie jedynie o wyświetlanie reklam (aczkolwiek to również) dodatkowo płatności za dostęp do poszczególnych działów. Zakładam, również ze poczatkowo dochody bylyby niskie (do 200-300zl miesięcznie) Co powinno się zrobić aby to wszystko bylo zgodne z prawem? Myślę ze takie porady przydadzą sie nie tylko mi;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2012 (edytowany) 3000 (rocznie, co jest generalnie skandalem na skalę Europy) z hakiem masz kwotę wolną, także kwestia przestrzegania tego. A tak to no... działalność : ) i haracz dla złodziei na górze... Edytowano Wrzesień 12, 2012 przez Sponsi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
artur5236 13 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2012 Nawet jak ma kwotę wolną od podatku to i tak powinien się z tego rozliczyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fixer 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2012 a to nie jest tak że w przypadku np adwords to google odprowadza podoatek? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kede 31 Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2012 Jeżeli mowa o zarobkach z adsense: Czy Google odprowadza podatek dochodowy w Irlandii od płatności przelewanych na moje konto w Polsce? Podatek należy odprowadzać samemu w Polsce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
razor 42 Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2012 a to nie jest tak że w przypadku np adwords to google odprowadza podoatek? Internet aż huczy od odpowiedzi na pytanie jak należy rozliczać się z tego typu dochodów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gloomy 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2012 Pytanie ile osób faktycznie to robi... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiek02 1 Zgłoś post Napisano Październik 5, 2012 Osoby prowadzące działalność gospodarczą rozliczają się ze sprzedaży powierzchni reklamowej co miesiąc, a osoby nie prowadzące działalności raz do roku jeżeli zarobiona suma nie przekroczy kwoty wolnej od podatku (w tym roku jest to 3091,00zł). Po przekroczeniu tej kwoty wydawca musi odprowadzać podatek do 20 dnia następnego miesiąca za każdym razem kiedy wypłaca pieniądze. Może też ustalić ze swoim US, że będzie odprowadzać podatek co kwartał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artix 34 Zgłoś post Napisano Październik 5, 2012 Czyli, po "ludzku" mówiąc, musisz wypełnić swój kwitek co roku, czyli rozliczyć się z tego, co przez te 365 dni zarobiłeś, jeśli to nie jest więcej niż 3 tysiące. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czerp 0 Zgłoś post Napisano Październik 7, 2012 Ze wszystkiego się rozliczasz sam. Nawet PIT-a nikt Ci nie prześle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach