'z czym do ludzi' 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2012 Jak w tytule wątku. > root@saint-rp:~# tar -zxf samp03esvr_R2.tar.gz > root@saint-rp:~# cd samp03 > root@saint-rp:~/samp03# nano server.cfg > root@saint-rp:~/samp03# cd /home/samp/samp03/ > -bash: cd: /home/samp/samp03/: No such file or directory > root@saint-rp:~/samp03# screen ./samp03svr > [screen is terminating] > root@saint-rp:~/samp03# ls > LICENSE announce gamemodes npcmodes samp03svr server.cfg > README filterscripts include samp-npc scriptfiles > root@saint-rp:~/samp03# screen ./samp03svr > [screen is terminating] > root@saint-rp:~/samp03# cd /root/samp03/ > root@saint-rp:~/samp03# screen ./samp03svr > [screen is terminating] > root@saint-rp:~/samp03# > Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2012 (edytowany) Gdzie tu masz błąd ? Poza tym powodzenia w stawianiu aplikacji na root Edytowano Wrzesień 12, 2012 przez xorg (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2012 Może najpierw odpal serwer bez screena i zobacz jaki jest efekt a dopiero potem użyj screena. Ale najpierw opanuj wiedzę do jak działa screen i do czego służy oraz podstawy linuxa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
'z czym do ludzi' 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2012 (edytowany) A jak odpalić serwera bez screena? Pliki serwera znajdują się w root/samp03. Więc wchodzę "cd /root/samp03/" i Edit: gdy próbuje odpalić, piszę Cannot exec './samp03svr': No such file or directory Edytowano Wrzesień 12, 2012 przez 'z czym do ludzi' (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2012 A rozumiesz co tam Ci napisało "No such file or directory" ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
'z czym do ludzi' 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2012 (edytowany) Nie ma takiego pliku, ale tak na prawdę znajduje się on w root/samp03 więc o co chodzi? O_o Edit: Nadawałem chmod dla samp03svr i zainstalowałem ponownie screena, lecz nadal to samo. Edytowano Wrzesień 12, 2012 przez 'z czym do ludzi' (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2012 Jaki konkretnie chmod nadałeś na ten plik? +x? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
'z czym do ludzi' 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2012 Folder root chmod 777, folder samp03 także 777 i plik samp03svr też 777. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2012 Czyli nie nadałeś na ten plik chmodu x, zrób to chmod +x samp03svr i spróbuj go potem uruchomić ./samp03svr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
'z czym do ludzi' 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2012 root@saint-rp:~# cd /root/samp03/ root@saint-rp:~/samp03# chmod +x samp03svr root@saint-rp:~/samp03# ./samp03svr -bash: ./samp03svr: No such file or directory root@saint-rp:~/samp03# Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.gamebit.pl 6 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2012 Witam, 1. daj wynik z head samp03svr 2. Nie masz przypadkiem systemu 64bitowego, a plików pod 32bitowy? albo w drugą stronę? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
'z czym do ludzi' 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2012 Serwer SA-MP pobierałem stąd http://files.sa-mp.c...3esvr_R2.tar.gz a system VPSa to debian-6.0-x86_64. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2012 i daj wynik ls -l /root/samp03/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.gamebit.pl 6 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2012 (edytowany) Serwer SA-MP pobierałem stąd http://files.sa-mp.c...3esvr_R2.tar.gz a system VPSa to debian-6.0-x86_64. apt-get install ia32-libs i uruchom serwer. @up, plik jest skoro head zadziałał Edytowano Wrzesień 12, 2012 przez www.gamebit.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
'z czym do ludzi' 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2012 (edytowany) Działa. Ale po wyłączeniu PUTTY, serwer wyłącza się. PS. Nie mogę dać reputacji gdyż nie mam wystarczającej ilości postów ;/ Edit: Wystarczyło screen ./samp03svr i wszystko poprawnie, śmiga. Edytowano Wrzesień 12, 2012 przez 'z czym do ludzi' (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2012 Do tego służy screen żeby zostawić go w tle. np. uruchamiasz screen potem samp potem robisz ctrl+a+d lub wpisujesz screen -d i wylogowujesz się z putty. Przy kolejnym logowaniu robisz screen -r i przywraca Ci sesję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.gamebit.pl 6 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2012 PS. Nie mogę dać reputacji gdyż nie mam wystarczającej ilości postów ;/ Chyba jakoś przeżyje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach