'z czym do ludzi' 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2012 (edytowany) Cześć, zapomniałem hasła do phpMyAdmina który stoi na moim VPSie. Próbowałem przez putty, lecz wyskakuje jakiś token error. komendą UPDATE user SET password=PASSWORD("haslo") WHERE user = "root"; error -bash: syntax error near unexpected token `('" PS. Mógłby mi ktoś powiedzieć wszystko od początku, ponieważ czytając różne poradniki w każdym piszę co innego, i zamieszało mi to w bani Edytowano Wrzesień 12, 2012 przez 'z czym do ludzi' (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2012 (edytowany) startujesz mysql ze --skip-grant-tables i wpisujesz; use mysql UPDATE mysql.user SET password=PASSWORD('haslo') WHERE user='root'; FLUSH PRIVILEGES; quit potem kilall -9 mysqld_safe mysqld, start mysql i śmiga. Edytowano Wrzesień 12, 2012 przez tym (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2012 Zainteresuj się może lepiej jakimikolwiek podstawami linuxa.. widząc Twoje tematy bardzo słabo widzę funkcjonowanie Twojego serwera w przyszłości Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nesti 67 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2012 @offtop Twój nick pasuje idealnie do Twoich tematów Jak wspomniał kolega wyżej, zapoznaj się z podstawami bo bez tego zginiesz. Jak nie wiesz jak coś zrobić to szukaj tutoriali w google. Znajomość języka angielskiego też będzie Ci niezbędna do administracji unixami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach