elempl 6 Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2012 (edytowany) Witajcie koledzy, ze względu na konieczność zmiany serwera z apache na nginx potrzebuję pomocy przy przepisaniu kilku linijek pliku .htaccess Czy jest tu ktoś kto mógłby mi w tej kwestii pomóc? Za wszelką pomoć z góry dziękuję Edytowano Wrzesień 10, 2012 przez elempl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bolek10 Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2012 http://winginx.com/htaccess Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elempl 6 Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2012 można mu ufać ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2012 Try, powinno działać Jak coś pójdzie źle, to napisz, przerobimy ręcznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elempl 6 Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2012 Try, powinno działać Jak coś pójdzie źle, to napisz, przerobimy ręcznie. Dzięki dam znać jutro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elempl 6 Zgłoś post Napisano Wrzesień 11, 2012 (edytowany) Przepraszam za post pod postem ale niestety ten translator nie pomógł czy jest tu ktoś kto może mi pomóc w tej kwestii ? tak wygląda cały plik htaccess <filesmatch "\.(jpg|gif|png|js|ico|jpeg)$"> <ifmodule mod_expires.c> ExpiresActive on ExpiresDefault "access plus 1 year" </ifmodule> <IfModule mod_headers.c> Header set Cache-control "max-age=31556926, Public" </ifmodule> </filesmatch> <filesmatch "\.css$"> <ifmodule mod_expires.c> ExpiresActive on ExpiresDefault "access plus 1 week" </ifmodule> <IfModule mod_headers.c> Header set Cache-control "max-age=604800, Public" </ifmodule> </filesmatch> RewriteEngine On Options +SymLinksIfOwnerMatch RewriteRule ^img/upload/([0-9a-z.]+)$ zk.php?src=img/upload/$1 [L] Options -Indexes RewriteBase / RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www. [NC] RewriteCond %{HTTP_HOST} ![0-9]$ [NC] RewriteRule ^(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [L,R=301] z góry serdecznie dziękuję Edytowano Wrzesień 11, 2012 przez elempl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elempl 6 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2012 wiem, że to kolejny post pod postem ale bardzo mi zależy na tym tłumaczeniu a sam nie jestem w stanie sobie z tym poradzić dlatego podbijam temat p.s. proszę moda o wyrozumiałość - dziękuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach