Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2012 Witam. Mam pytanie względem aplikacji Wine emulującej środowisko Windowsa. Nigdy nie korzystałem z tejże aplikacji - jestem laikiem, dlatego też pytam. Posiadam pliki serwerowe pewnej gry, dla której nie ma Linuxowego odpowiednika. Pliki są nieco niestabilne i serwer czasami wyłącza się - nie da się nic zrobić. Czy jest możliwość zastosowania w Wine czegoś takiego jak "automatyczne uruchomienie aplikacji ponownie"? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xSIX 15 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2012 Tak da się , pobierz Application Monitor tu masz artykuł i link http://www.chip.pl/artykuly/tips-tricks/windows/2008/10/automatyczne-ponowne-uruchomienie-nieoczekiwanie-zamknietych-aplikacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2012 Tylko.. To rozwiązanie na Windows'a z tego co wyczytałem. Potrzebuje takiego rozwiązania dla Linux'a. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Biszkopcik 37 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2012 No to odpal to pod wine? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2012 Nie wiem czy posiadam dobre informacje czy nie ale z tego co wiem to Wine nie zadziała na Linuxi'e bez interfejsu graficznego. I pytaniem jest jeszcze to, czy aplikacja, która jest uruchomiona przez Wine będzie w stanie się automatycznie ponownie uruchomić. Czy któryś z użytkowników lub któraś z firm jest w stanie rozwiązać ten problem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2012 Na każdym serwerze VPS możesz zainstalować sobie pulpit graficzny i nawiązać połączenie via VNC. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2012 W sumie tak, tylko wtedy już chyba nie będzie miało znaczenia to czy serwer będzie stał na Windowsie czy na Linuxie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2012 Jest jakaś aplikacja na Linuxa, która uruchamia exe bez interfejsu graficznego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2012 (edytowany) wine z powodzeniem uruchomisz aplikacje nie wymagającej interakcji z shella. Edytowano Wrzesień 8, 2012 przez tym (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2012 Dziękuje za pomoc ! ; ) Pozdrawiam ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2012 Ktoś ma pomysł? Ajj. Przepraszam - nie tutaj. Proszę o usunięcie tematu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach