Snappy 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2012 Witam oglądałem już kilkanaście poradników na youtube i szukałem w google. Ale nadal mam ten sam problem nie mogę zainstalować Javy na moim dedyku ;( Proszę o pomoc. Odczyt informacji o stanie... Gotowe Pakiet sun-java6-jre nie ma dostępnej wersji, ale odnosi się do niego inny pakiet. Zazwyczaj oznacza to, że pakietu brakuje, został zastąpiony przez inny pakiet lub nie jest dostępny przy pomocy obecnie ustawionych źródeł. E: Package 'sun-java6-jre' has no installation candidate Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2012 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2012 (edytowany) Jeśli debian, to masz takie coś jak aptitude search java [edit] Na wszelki wypadek przypominam o pewnej oczywistości, czyli odświeżaniu źródełek, czyli na Debku apt-get update Edytowano Wrzesień 6, 2012 przez d.v (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nesti 67 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2012 (edytowany) Upewnij się, że w /etc/apt/sources.list masz wpis deb http://ftp.uk.debian.org/debian/ squeeze main non-free następnie apt-get update apt-get install sun-java6-jre Edytowano Wrzesień 6, 2012 przez nesti (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Snappy 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2012 System operacyjny/wersja? Debian 6.0 - system Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
furek 37 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2012 W repo jest stara wersja. Wejdz sobie na stronę producenta i zainstaluj najnowszą wersje http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jdk7u7-downloads-1836413.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2012 jak on nie wie jak z repo zainstalować to co będzie z instalacją pakietu... widze że jest już u7 - muszę u siebie zainstalować bo na u2 jestem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach