Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2012 Hi, jak zapewne zauważyliście składam swojego pierwszego komputera. Niestety nie wiem jak podpiąć wentylator :/ Moja płyta główna to Gigabyte B75-D3V, a wentylator to Zephyr 120. końcówka kabla ma 3 wgłębienia. Dziękuje za pomoc. Najlepiej gdyby ktoś przerobił wyżej podane miejsce i zaznaczył mi gdzie to ustrojstwo mam wsadzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2012 Podpinasz pod którekolwiek SYS_FAN. Wyprowadzenie na płycie mają 4 piny ale tym się nie przejmujesz bo konstrukcja wtyczki i gniazda na płycie powodują, że tylko w jeden sposób możesz podłączyć wtyczkę od wentylatora. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2012 (edytowany) A nie przypadkiem pod CPU_FAN skoro to chłodzenie procesora, a nie chipsetu?Tak czy siak, tu i tu wentylator będzie działał poprawnie. Edytowano Wrzesień 5, 2012 przez behemoth (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2012 120mm wentylator raczej nie służy do chłodzenia procesora Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2012 Faktycznie, moja wina, że nie sprawdziłem tego modelu. Wiesz, różne zestawy chłodzenia znajdują się na niestandardowych radiatorach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach