FilipS 7 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2012 Witam, mam problem z pocztą. Przy próbie wysyłki maili na gmaila dostaję zwrotkę: This message was created automatically by mail delivery software. A message that you sent could not be delivered to one or more of its recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed: xx@gmail.com SMTP error from remote mail server after end of data: host gmail-smtp-in.l.google.com [173.194.69.27]: 550-5.7.1 [X.X.X.X 1] Our system has detected an unusual rate of 550-5.7.1 unsolicited mail originating from your IP address. To protect our 550-5.7.1 users from spam, mail sent from your IP address has been blocked. 550-5.7.1 Please visit http://www.google.com/mail/help/bulk_mail.html to review 550 5.7.1 our Bulk Email Senders Guidelines. ig20si5730988bkc.13 Według zaleceń google dodałem SPFa i DKIM do domeny z której wychodzą maile, ale wygląda na to że cały IP jest zablokowany. SPFa i DKIM dodałem przed chwilą i nie wiem czy trzeba dłużej odczekać czy to nic nie da w moim przypadku. Ma ktoś jakiś pomysł, co zrobić? Dodam jeszcze że taki problem występuje tylko w gmailu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2012 Dodaj nagłówek do mass mailingu i zmniejsz ilość maili na minutę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FilipS 7 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2012 Maile nie są wysyłane masowo, crm mi się przedwczoraj zawiesił i przez 6 godzin wymieniał automatyczne maile z google, dopiero po tym mnie zablokowali. W chwili obecnej nie są wysyłane maile do google. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach