MichałK 7 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2012 Witam, Kupiłem small vKS w kimsufi.pl, zainstalowałem na nim apache itd. oraz proftpd I teraz jak się loguje na ftp to wyświetlają mi się tylko 3 katalogi .aptitude .cache i jeszcze jeden. Co zrobic bym widział resztę katalogów? Z góry dzięki za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2012 Jakich katalogów? Jaki system? Na kogo się logujesz przez ftp? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2012 Jest od tego odpowiednie narzędzie znajdujące się: TU A jeżeli to trudne to w /etc/proftpd/proftpd.conf zakomentuj tą linikę: DefaultRoot ~ I zrestartuj proftpd. Generalnie proponuję zapoznać się z podstawami linuxa i komendami w terminalu bo po ftp nic nie zrobisz i nie będziesz miał dostępu do 99% plików ze zwykłego użytkownika Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MichałK 7 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2012 ZoomPl: Państwa serwer vKS został zainstalowany z dystrybucją Ubuntu Server 12.04 "Precise Pangolin" LTS (w wersji 64 bit) Przez dodanego usera. Kamikadze, szukałem, ale nic nie znalazłem więc, napisałem . Jak widać z instalacją sobie poradziłem - a znalazłem to w Google, więc i o uprawnieniach szukałem, ale w pół godziny nie udało mi sienic sensownego znaleźć. Po wpisaniu /etc/proftpd/proftpd.conf wyskakuje mi: -bash: /etc/proftpd/proftpd.conf: Permission denied Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2012 Zainstaluj sobie nano lub vim albo sciągnij sobie winscp i edytuj pliki, potem rób restart aplikacji.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2012 (edytowany) OMG mówiłem ci żebyś poczytał o podstawowych komendach... nano /etc/proftpd/proftpd.conf ctrl+x Y Enter /etc/init.d/proftpd restart Edi t: N0Name - musisz dokładnie wytłumaczyć bo user sam tego nie znajdzie Edytowano Sierpień 30, 2012 przez Kamikadze (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MichałK 7 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2012 Dzięki ;] Z chmodami już sobie sam proadziłem - bo poszukałem. I przepraszam, staram się szukać, ale juz mnie cos braloi, ż epół dnia szuka i nic to nie daje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2012 Musisz uzbroić się w cierpliwośc bo tak do niczego nie dojdziesz howtoforge.com < polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach