IPB 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2012 Witam. Posiadam serwer VPS z systemem Ubuntu 12.04, skonfigurowałem sobie binda i secondary DNS. Obecnie moja domena jest oddelegowana na dnsy secondary - freedns.42.pl. Gdy próbuję dodać do delegacji mój ns to otrzymuję komunikat: Delegacja dla domeny mydomain.eu NIE została zmieniona (missing glue for ns1.mydomain.eu) Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2012 Musisz utworzyć glue record w registry, opcja powinna być dostępna w panelu gdzie zarejestrowałeś domenę lub jeżeli nie ma to pisz do BOK firmy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IPB 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2012 Domenę mam w AZ.pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2012 AZ z tego co kojarzę udostępnia taką opcję, trzeba szukać funkcji "utwórz hosta" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IPB 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2012 Jest taka opcja, ale przy próbie wywala mi Parent domain not registered Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2012 To pisz do AZ. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach