Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2012 Poszukuję dla jednego forum serwer w USA. Forum bardzo duże, ponad 5 tysięcy użytkowników, prawie 150 tysięcy postów w 5 tysiącach tematów. Forum oparte na phpBB by Przemo. Codziennie potrafi przybyć nawet 150 postów. Dlaczego USA ? Administracja ma dość prokuratury która ciągle ich nęka na zlecenie kilku instytucji państwowych (ujawnianie przekrętów, demaskowanie nepotyzmu, śledztwa dziennikarskie etc). Forum nie jest o tematyce niezgodnej z prawem, nazwy i tematyki nie podaję bo macki betonu siegają wszędzie. Jaki serwer możecie polecić, wirtualny to raczej ciężko pod takie wielkie forum, tutaj w rachubę wchodzi chyba tylko i wyłącznie VPS lub Dedyk. Cena ? Teraz płacą chyba coś koło 800 PLN rocznie. Co możecie polecić ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2012 Zaraz przyjdą płaczki i będą "kazali" Ci zmienić skrypt. Czemu akurat USA? Są raczej lepsze Państwa niż to, które wybrałeś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2012 Taka jest decyzja administracji, nie zasiadam w ich gronie, jedynie na ich prośbę mam zorientować się w temacie. Europa odpada, w USA polska prokuratura niewiele może zdziałać. Jakieś propozycje ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cybuch 13 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2012 http://alienvps.com/vps-hosting/ VPS UFO 2 starczy z zapasem, wyjdzie ok. o połowę taniej niż obecnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dawid Sz. 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2012 Korzystałem z AlienVPS przez jakieś 5 miesięcy. VPS był pod backup, ale miał założony monitoring i odnotowywałem częste pady. Raz trwały one kilka minut, ale zdarzało się, że były i takie po 5 godzin. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2012 Dostałem kilka propozycji: site5.com, eleven2.com, hostgator.com, vps.net Serio nikt nie orientuje się w amerykańskim rynku ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tom3kk Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2012 Opiekuje sie VPSem w USA, jest z http://inceptionhosting.com/usa-xen-vps/ W zasadzie zlego slowa poki co nie moge powiedziec. Niezly support, wysoka dostepnosc, parametry trzymie, lagi nie mecza. Lokalizacja bodajze Phoenix Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2012 Jeśli może być VPS to mogę polecić ze swojej strony: - knownhost.com - naprawdę niezła firma, support dobry, nie wiem tylko, czy mają ofertę root - futurehosting.com - świetna jakość, parę miesięcy temu migrowaliśmy tam jeden, całkien spory serwis. Server bez lagów, matka nie była przeciążona. - site5.com - trzymałem tam kiedyś parę blogów, zaskoczony byłem, ale nawet banglało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach