Radu5 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2012 Tak jak w temacie, potrzebuje informacji ile moje stronki potrzebują transferu miesięcznego. Spis silników stronek i ilości odwiedzin: - php-fusion - jakieś 150uu dziennie (ok 650 odwiedzin) - mybb - jakieś 200 odwiedzin dziennie - wordpress - znikoma ilość odwiedzin - wordpress x2 - znikoma ilość odwiedzin - php-fusion x2 - jakieś 50 odwiedzin - joomla - jakieś 50 odwiedzin - stronka w html +css - znikoma ilość odwiedzin W panelu chmurka.pl do dnia dzisiejszego pokazuje mi tylko ponad 30 MB transferu zużytego. ss Tutaj pytanie czy prawidłowo wskazuje mi te zużycie transferu oraz ile potrzebuje transferu na najbliższy rok, 2 lata? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2012 Coś mają nie tak, bo nie zlicza im transferu z web servera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Radu5 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2012 ale chce wiedzieć ile potrzebuję transferu minimalnie przechodząc na nowego hosta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2012 Nikt Ci tego nie powie, to nie jest forum dla wróżek. Wiekszość firm pozwala na zmiane pakietu w kazdym momencie, więc jak Ci zabraknie wystarczy dokupić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kede 31 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2012 Przejdź do 2ap (nie będziesz miał problemu z transferem i obciążeniem). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2012 Chmurka.pl nie zlicza transferu www . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Radu5 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2012 a oszacować ile mniej więcej to potrzebuje transferu nie da się? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2012 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 9, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ssobieraj Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2012 2 giga transferu powinno wystarczyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kede 31 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2012 Żartujesz prawda? Więcej ciągnie sam portal na php-fusion... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Radu5 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2012 ja się zastanawiam czy starczy ok ~20-30 GB miesięcznie na to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2012 Na oko patrząc potrzebujesz 5-10 TB. Ale jeżeli chcesz na luzie to 1 PB - i starczy :> 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kede 31 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2012 (edytowany) Ja bym obstawiał 30-60GB /mc lepiej żeby był luz Zresztą w czym problem wybierz firmę a najwyżej przeniesiesz się na wyższy pakiet. Albo jak masz taki problem to wybierz jakiś hosting z transferem "unlimited" Edytowano Sierpień 28, 2012 przez Kede (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość finlandia Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2012 2 giga transferu powinno wystarczyć Na głowe upadłeś? Skąd ten wynik? 2GB jak dobrze pójdzie to na dzień może dwa mu starczy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xSIX 15 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2012 Na oko patrząc potrzebujesz 5-10 TB. Ale jeżeli chcesz na luzie to 1 PB - i starczy :> To nie chce wiedzieć ile ciągnie według twoich obliczeń taki kwejk,wiocha,demotywatory... jak ty na małą stronke tyle obliczyłeś... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MichałK 7 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2012 Stefcia i finlandii, nie słuchaj, bo albo nie czytali Twojego postu, albo, przyzwyczaili się do sypania pogrzanych liczb. Jak już pisał chyba Kede, 30-40 GB spokojnie powinno wystarczyć, według mnie nawet i 20GB, choć zawsze lepiej mieć tę parę GB w zapasie, zawsze jest to jakieś tam bezpieczeństwo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2012 Dokładnie jak pisano wyżej, ewentualnie celuj w zapasaem na 50GB i będzie ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość finlandia Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2012 Stefcia i finlandii, nie słuchaj, bo albo nie czytali Twojego postu, albo, przyzwyczaili się do sypania pogrzanych liczb. Jak już pisał chyba Kede, 30-40 GB spokojnie powinno wystarczyć, według mnie nawet i 20GB, choć zawsze lepiej mieć tę parę GB w zapasie, zawsze jest to jakieś tam bezpieczeństwo. Nie wiem czemu się do mnie przyczepiłeś...(?) Może dopracuj rachowanie, bo według tego co napisałem wychodzi liczba podobna do Kede. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Radu5 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2012 dobra dzięki, temat do zamkniecia bo offtop sie robi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2012 10gb styknie, sprawdz oferte jupe.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach