Igorek 26 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2012 Może trochę głupie pytanie ale jednak kto pyta ten nie błądzi. Mam do zagospodarowanie jakieś 120 GB pod linuxa, czy ten podział będzie dobry czy coś jeszcze powinienem dodać / - 10 GB swpa - 4 GB (mam 4 gb ramu) /home - cała reszta Będę instalować dosyć dużo różnorakiego softu oraz chcę by działała hibernacja, może dodać jeszce /boot z 1 gb Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceBeast 30 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2012 (edytowany) Jak będziesz instalował dużo softu to na / daj o wiele więcej a na /home mniej Ja bym zrobił tak: / - 40 GB /home - 77 GB swap - 2 GB /boot - 1 GB Edytowano Sierpień 18, 2012 przez IceBeast (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2012 a może osobną partycje na soft i z 10 gb na /usr czy wszystko zostawić na / a czy jest sens instalowania /tmp i do czego ona służy tak naprawdę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach