czaczawik 8 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2012 Od jakiegoś czsu mam problem z restartem MySQLa. Na polecenie restaru w panelu nie reaguje zupełnie a po wpisaniu w konsoli: /etc/init.d/mysqld restart wywala: root@behemot:~# /etc/init.d/mysqld restart Stopping mysqld: [ FAILED ] mysqld is already running. ${SOCK} exists root@behemot:~# Na VPS jest Debian 64. Proszę o jakieś wskazówki dla żółtodzioba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2012 (edytowany) mysqladmin shutdown -h 127.0.0.1 -p wpisz w ssh i uruchom ponownie MYSQL Edytowano Sierpień 17, 2012 przez freecast.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czaczawik 8 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2012 Dziękuję, pomogło. Jednak irytuje mnie ta przypadłość, nie po to kupiłem DA żeby w konsoli sie grzebać. Zwłaszcza, że jestem zielony... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2012 Dziękuję, pomogło. Jednak irytuje mnie ta przypadłość, nie po to kupiłem DA żeby w konsoli sie grzebać. Zwłaszcza, że jestem zielony... Od kiedy to DA zastępuje całkowicie obsługę VPS-a z poziomu konsoli? Przeciez to tylko panel gdzie możesz sobie wyklikać dodanie domeny,bazy itp. - cała optymalizacja, aktualizacje, security itp i tak musisz robć z poziomu konsoli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czaczawik 8 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2012 Od kiedy to DA zastępuje całkowicie obsługę VPS-a z poziomu konsoli? Przeciez to tylko panel gdzie możesz sobie wyklikać dodanie domeny,bazy itp. - cała optymalizacja, aktualizacje, security itp i tak musisz robć z poziomu konsoli Ale ja to doskonale rozumiem, żle się wyraziłem Miałem na myśli że skopała sie tak przyziemna sprawa jak restart..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bolek10 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2012 Może podaj logi Może podaj logi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach