SanKen 63 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2012 Witam, poszukuje skryptu w bash lub czym innym oby nie w php... Chodzi mi o to ze chciałbym sobie robić "backup" plików których nie chce pakować,poprostu wysłać je tak jak są w folderze. Mam coś takiego ftp -n << EOF open $hostname user $username $password binary put $filename quit EOF Ale sądze ze przez to się nie da... Chociaż do wysłania spakowanego pliku zip,tar,itp działa wspaniale,ale niestety mi chodzi o cały katalog. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArabSmall 118 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2012 (edytowany) Chcesz ściągnąć cały folder na serwer bez pakowania tak? #!/bin/bash user="użytkownik" haslo="haslo" host="host" katalog="/home/backup" output=`ncftp -u $user -p $haslo $host <<EOD lcd $katalog get -R * exit EOD` wszystkie pliki/katalogi zostaną pobrane do katalogu /home/backup/ (oczywiście możesz zmienić). A jeśli chcesz z jakiegoś folderu ściągnąć pliki to dopisz przed get -R * cd {nazwa-katalogu} Edit: A przepraszam Ty chcesz wysłać więc zamiast get użyj put #!/bin/bash user="użytkownik" haslo="haslo" host="host" katalog="/home/backup" output=`ncftp -u $user -p $haslo $host <<EOD lcd $katalog put -R * exit EOD` i wyślesz pliki/katalogi na serwer. Edytowano Sierpień 16, 2012 przez ArabSmall (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2012 To powiadasz że wystarczy ze dodam -R i to wystarczy (do mojego skryptu)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArabSmall 118 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2012 Ja korzystam z ncftp, a jak przed chwilą próbowałem to zrobić z ftp to wysyła jedynie plik, ale katalogu + jego plików nie chce wysłać. Także nie wiem, ja z ftp prawie nigdy nie korzystałem, ale może się da. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2012 wow, działa nawet z statami transferu. Dziękuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach