shoter09 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2012 Witam Serwer www mam na unixstorm, a vps na hitme i mam problem jak włączyć i wyłączyć serwer cs 1.6 przez stronę www ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2012 Najlepiej i najłatwiej to chyba zainstalować darmowy panel na vpsie gdzie jest serwer. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2012 SSH2 + skrypt logowania przez SSH2 i uruchamianie / zabijanie procesu. Na VPSie piszesz sobie skrypt start.sh i stop.sh gdzie w start uruchamiasz go w screenie o nazwie CS a w stop.sh zabijasz proces o nazwie CS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shoter09 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2012 zrobiłem coś takiego, ale działa tylko włączanie, a wyłączyć się nie chce on.php <? $polecenie = "cd /home/cs/mirror/; screen -A -m -d -S cs16 ./hlds_run -game cstrike +port 27015 +maxplayers 24 +map de_dust2 +exec server.cfg +sv_lan 0"; $polaczenie = ssh2_connect("188.116.xx.xx", 22); ssh2_auth_password($polaczenie, "root", "xx"); $stream = ssh2_exec($polaczenie, $polecenie); if($stream) {echo "Serwer został włączony";} ?> off.php <? $polecenie = "killall -9 /home/cs/mirror/hlds_run"; $polaczenie = ssh2_connect("188.116.xx.xx", 22); ssh2_auth_password($polaczenie, "root", "xx"); $stream = ssh2_exec($polaczenie, $polecenie); if($stream) {echo "Serwer został wyłączony";} ?> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2012 $polecenie = "killall -9 /home/cs/mirror/hlds_run"; To nie ma prawa działać.. jak już to killall -9 hlds_run (zabije wszystkie procesy o tej nazwie!) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach