virtualman 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2012 Witajcie, chciałbym założyć serwer z moim stronami WWW. Wybrałem panel EHCP, miałem go już chwilkę zainstalowanego i wyglądał interesująco w porównaniu z np. OpenPanelem. Teraz tak: chciałbym stworzyć jedną stronę `główną` tak jak mają zwykle hostingi. To będzie moje strona i przy okazji dostęp do panelu z którego będę miał kontrole nad innym stronami. Teraz pytanie - jak połączyć świeżo zainstalowany panel z domena żeby była ta główna? Żeby `dawała` mi DNS np.: dns1.mojadomena.pl, które będę mógł użyć przy podpinaniu domen pod kolejne strony? Na samym początku robiłem to na zasadzie vHostów tzn. nakierowywałem domeny na IP i jak założyłem w panelu stronę to vhost sam się tworzył i niby działało, ale pojawiły się problemy - jedna domena nie chciała zadziałać, a na drugiej mail nie działał- nie odbierał (wysyłanie dzialało). Dlatego zrobiłem reset i chce wszystko od początku skonfigurować. Dodam, że domeny mam wszystkie w OVH, a VPS w ultimahost. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach