Taq 2 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2012 Witam , jak pewnie nie którzy zauważyli, ciągle o coś pytam Konfiguruje serwer dedykowany pod strony www. Chce przekierować moje dwie domeny, które zakupiłem w home.pl mam taki błąd : Pole dns1: Serwer "ksxxxxxxx.kimsufi.com" nie jest skonfigurowany dla domeny "anime-centrum.net". Skontaktuj się z administratorem docelowego serwera DNS, celem skonfigurowania obsługi domeny.Pole dns2: Serwer "ns.kimsufi.com" nie jest skonfigurowany dla domeny "anime-centrum.net". Skontaktuj się z administratorem docelowego serwera DNS, celem skonfigurowania obsługi domeny. i taki błąd mam mam zainstalowanego i skonfigurowanego na serwerze apche2 myqsl, php 5, phpmyadmin, to wszystko działa, teraz chciałbym podczepić pod niego 2 domeny i mam kilka pytań 1. Czy potrzebuje serwer nazw typu bind? 2. Czy mogę podczepić te domeny przez apche ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2012 ciezko Ci bedzie pomoc; root@server [~]# dig @ksxxxxxxx.kimsufi.com anime-centrum.net dig: couldn't get address for 'ksxxxxxxx.kimsufi.com': not found root@server [~]# dig @ns.kimsufi.com anime-centrum.net ; <<>> DiG 9.3.6-P1-RedHat-9.3.6-20.P1.el5_8.1 <<>> @ns.kimsufi.com anime-centrum.net ; (1 server found) ;; global options: printcmd ;; Got answer: ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 41467 ;; flags: qr rd; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0 ;; QUESTION SECTION: ;anime-centrum.net. IN A ;; Query time: 36 msec ;; SERVER: 213.186.33.199#53(213.186.33.199) ;; WHEN: Sun Aug 12 15:10:29 2012 ;; MSG SIZE rcvd: 35 Po pierwsze jeśli coś podajesz u rejestratora to musi mieć serwer nazw ustawiony poprawnie i działać + obsługiwać daną strefę, po 2 jak szukasz pomocy to podawaj pełne nazwy domen, ip i dnsy bo to jest tu najistotniejsze, nikt tu nie wróży z fusów, po 3 w apache to co najwyżej możesz zrobić vhost do obsługi danej strony / aliasu, nie ma to nic wspolnego z dnsami, dnsy kierują na jakies tam ip, serwer dns mowi ze ma domene, serwer www mowi ze ma vhost dla tej domeny w danym katalogu na porcie 80tym ale w apache sie nie ustawia nic związanego z konfiguracją domeny u rejestratora. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Taq 2 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2012 po 2 jak szukasz pomocy to podawaj pełne nazwy domen, ip i dnsy bo to jest tu najistotniejsze, nikt tu nie wróży z fusów, BĘDĘ PAMIĘTAŁ po 3 w apache to co najwyżej możesz zrobić vhost do obsługi danej strony / aliasu, nie ma to nic wspolnego z dnsami, dnsy kierują na jakies tam ip, serwer dns mowi ze ma domene, serwer www mowi ze ma vhost dla tej domeny w danym katalogu na porcie 80tym ale w apache sie nie ustawia nic związanego z konfiguracją domeny u rejestratora. - O TO MI CHODZIŁO Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach