kori 29 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2015 prawdopodobnie awaria nastąpiła nagle (prąd?) coś się nie zdążyło zamknąć/zapisać (baza danych?) i teraz przy próbie dostępu do wadliwych danych wywala się Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murgal 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2015 Może może.. Czekam na wieści, kilka moich stron leży :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kolekads 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2015 Moje vps od około 45 minut już są UP ale i tak to dziwne, że nawet telefonów nie odbierali... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murgal 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2015 (edytowany) U mnie to samo, współdzielony wstał. A co do telefonów.... BH już od jakiegoś czasu zawodzi. Od kilku miesięcy nie mogą sobie poradzić z pojemnością mojego konta, kontakt kiepski, nie wiem co się z nimi dzieje. Edytowano Czerwiec 29, 2015 przez murgal (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2015 Moje vps od około 45 minut już są UP ale i tak to dziwne, że nawet telefonów nie odbierali... Przy takiej awarii odbieranie telefonów na pewno nie pomoże a wręcz przeszkodzi i przedłuży naprawianie awarii. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kolekads 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2015 Przy takiej awarii odbieranie telefonów na pewno nie pomoże a wręcz przeszkodzi i przedłuży naprawianie awarii. Przy jakiej awarii? Bo zero informacji co to było. A jeśli firma jest dobrze zorganizowana to może wyznaczyć 1 osobę do odbierania telefonów i informowania co się dziej. Bo gdyby nie to forum to nawet bym nie wiedział, że jest to większy problem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2015 A może poczekajcie aż się ze wszystkim uporają? Podejrzewam że przez tą awarie mogło ulec uszkodzeniu np. jakaś macierz albo serwer bazy. Ewentualnie przywracany jest jakiś backup jak się uszkodził dysk. To że kilka serwerów wróciło do świata żywych nie znaczy że jest to koniec awarii. Może pracują nad tym aby się sytuacja nie powtórzyła? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2015 Pieka - chyba wszystko padlo. Przez biznes host, mints do netdc... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2015 Jeżeli awaria jeszcze trwa to nie u mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2015 Na pewno nie dotyczyło to całości, a tylko niektórych. Sprawdzam dostępność części współdzielonych (wirt01-15) i dziś przez czas jakiś niedostępne były 08, 10, 11, 12, 15. Poza tym 06 ma jakąś "czkawkę" (długie czasy odpowiedzi). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2015 Na pewno nie dotyczyło to całości, a tylko niektórych. Ogólnie słyszałem że padło sporo MH, BH i netDC, więc wywnioskowałem, że jak sypło się we wszystkich ich spółkach to chyba musiało pierdyknąć wszystko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2015 MH=BH!=netDC Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2015 Podniesli sie? Czy nadal cos lezy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kwiatekx 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2015 U mnie VPS działa stabilnie od około 21 wczoraj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2015 Jeszcze są problemy, ale bardziej z usterką po usterce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2015 Działają (chyba) ale nadal 0 informacji... Działamy cały czas - wczorajszy problem został rozwiązany w max kilka godzin ( niestety o te kilka za dużo) i każdy kto pisał maila nie zostal bez odpowiedzi - jesli komus cos nie działa to pisać do Nas, ewentualnie podeslac mi numer zgłoszenia via PW to sprawdze. Informacja była wysyłana a jesli chodzi o brak informacji na forum to poprostu brak czasu i tysiące bardziej priorytetowych rzeczy na głowie niz postowanie na wht. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kubah Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2015 (edytowany) Działamy cały czas - wczorajszy problem został rozwiązany w max kilka godzin ( niestety o te kilka za dużo) i każdy kto pisał maila nie zostal bez odpowiedzi - jesli komus cos nie działa to pisać do Nas, ewentualnie podeslac mi numer zgłoszenia via PW to sprawdze. Informacja była wysyłana a jesli chodzi o brak informacji na forum to poprostu brak czasu i tysiące bardziej priorytetowych rzeczy na głowie niz postowanie na wht. Wystarczyłby jeden post co padło a nie postowanie, tyle samo czasu na napisanie a miałoby jakiś sens. Co padło? Hosting, VPSy maja to samo uptime, czyżby następne data center z czerwcowym padem zasilania? Edytowano Czerwiec 30, 2015 przez kubah (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2015 Awaria dotknęła jednej sali kolokacyjnej w naszej lokalizacji w Forcie Była przerwa w zasilaniu i podczas pracy na agregacie, gdzieś po 30 minutach zaczął niestabilnie pracować i w rezultacie musieliśmy go odłączyć. Udało się go uruchomić jednak jednak nie podjął stabilnej pracy. Przez ten problem z agregatem byliśmy wstanie podać nawet szacunkowego czasu usunięcia problemu. Agregaty dla dwóch pozostałych sal kolokacyjnych pracowały bez zastrzeżeń i ze względu na niestabilność w zasilaniu z sieci utrzymaliśmy ich pracę do godziny 17. Stąd tylko część usług była niedostępna. Oczywiście wyciągamy wnioski i działamy by podobny problem się nie powtórzył. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dannix 45 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2015 (edytowany) Niestety wygląda na to że mój vps znów nie działa. Edit: Tym razem szybko wstal. Edytowano Czerwiec 30, 2015 przez dannix (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kubah Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2015 Awaria dotknęła jednej sali kolokacyjnej w naszej lokalizacji w Forcie Była przerwa w zasilaniu i podczas pracy na agregacie, gdzieś po 30 minutach zaczął niestabilnie pracować i w rezultacie musieliśmy go odłączyć. Udało się go uruchomić jednak jednak nie podjął stabilnej pracy. Przez ten problem z agregatem byliśmy wstanie podać nawet szacunkowego czasu usunięcia problemu. Agregaty dla dwóch pozostałych sal kolokacyjnych pracowały bez zastrzeżeń i ze względu na niestabilność w zasilaniu z sieci utrzymaliśmy ich pracę do godziny 17. Stąd tylko część usług była niedostępna. Oczywiście wyciągamy wnioski i działamy by podobny problem się nie powtórzył. Dziękuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murgal 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2015 Znowu awaria w BH. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2015 Moje strony działają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murgal 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2015 moje SQL leży. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2015 moje SQL leży. napisz na bok, sprawdzimy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2015 To napisz do nich na support LOL Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach