IceBeast 30 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2012 Cześć Chciałem po raz kolejny zainstalować ubuntu równolegle do windowsa dla zabawy, ale napotkałem dziwny problem... Komputer jakby w ogóle nie widzi pendrive. Zmieniłem kolejność bootowania w biosie, próbowałem 2 pendrivami, 2 systemy (mint i ubuntu), wszystkie 4 porty usb. Cały czas to samo. Bios po prostu się odpala, a później od razu windows się uruchamia. Nigdy wcześniej tak nie miałem. Myślę, że to od tego, że niedawno sformatowałem całą partycję systemową i zainstalowałem od nowa windowsa... Ale jak to można naprawić? :/ Pendrivy przygotowuję unetbootinem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2012 Podaj model płyty, najczęściej w płytach głównych nie jest wymagana zmiana kolejności bootowania, wystarczy wcisnąć klawisz i pojawi się menu wyboru, na płycie asus mam to pod klawiszem F8, w laptopie asus pod Esc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceBeast 30 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2012 (edytowany) Intel pm45. Też mam asusa, tylko że dosyć stary model. Edit: Dzięki, escape zadziałał. Nawet nie pomyślałem żeby włączać menu skoro zmieniłem kolejność bootowania w biosie Edytowano Sierpień 11, 2012 przez IceBeast (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2012 Mi też to kiedyś nie działało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach