Michał26 10 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2012 Witam, mam problem z Vhostem, którego nie mogę rozwiązać, ponieważ, ustawiam vHosta, poniżej jest jego kod, domene przekierowuje na adres IP, wszystko niby fajnie, super śmiga, błędów przy restarcie Apache nie ma, a jednak po wpisaniu adresu domeny np. mojadomena.eu od razu ją przekierowuje na MOJ-ADRES-IP-VPS'a/katalog-strony/ i nie wiem co zaradzić. <VirtualHost *:80> ServerName nazwa-mojej-domeny.eu ServerAlias www.nazwa-mojej-domeny.eu DocumentRoot /var/www/ <Directory /> Options FollowSymLinks AllowOverride None </Directory> <Directory /var/www/> Options Indexes FollowSymLinks MultiViews AllowOverride None Order allow,deny allow from all </Directory> ScriptAlias /cgi-bin/ /usr/lib/cgi-bin/ <Directory "/usr/lib/cgi-bin"> AllowOverride None Options +ExecCGI -MultiViews +SymLinksIfOwnerMatch Order allow,deny Allow from all </Directory> ErrorLog ${APACHE_LOG_DIR}/error.log # Possible values include: debug, info, notice, warn, error, crit, # alert, emerg. LogLevel warn CustomLog ${APACHE_LOG_DIR}/access.log combined Alias /doc/ "/usr/share/doc/" <Directory "/usr/share/doc/"> Options Indexes MultiViews FollowSymLinks AllowOverride None Order deny,allow Deny from all Allow from 127.0.0.0/255.0.0.0 ::1/128 </Directory> </VirtualHost> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
limes 27 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2012 ja to robię tak: http://jarek.mekeka.pl/arty/vhost.txt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Michał26 10 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2012 i to nie działa, ciągle jak wejdzie się w jakikolwiek link forum, to od razu przekierowuje na ip-vpsa / katalog www / Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pietrovek 19 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2012 hmmm....to może masz problem z ustawioną lokalizacją w ustawieniach forum? i po prostu linki prowadzą do IP serwera a nie domeny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2012 Zapraszam PW postaram się pomóc rozwiązać problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
limes 27 Zgłoś post Napisano Sierpień 15, 2012 (edytowany) hmmm....to może masz problem z ustawioną lokalizacją w ustawieniach forum? i po prostu linki prowadzą do IP serwera a nie domeny? To wydaje się być najprawdopodobniejsza odpowiedz na twój problem. Jakie forum posiadasz? Edytowano Sierpień 15, 2012 przez limes (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach