ArabSmall 118 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2012 Witam, zainstalowałem i skonfigurowałem serwer cherokee, ale mam problem z phpmyadmin (i nie tylko). A dokładniej ściągnąłem phpmyadmin i umieściłem w /usr/share/phpmyadmin i teraz chce dodać alias więc poprzez cherokee-admin go dodaje vServers -> arabsmall -> Rule managent -> New -> Web Applications -> phpmyadmin (tutaj wpisuje poprawną ścieżkę i alias /phpmyadmin) -> zapisuje -> uruchamiam -> restartuje serwer, ale wchodząc pod link arabsmall.net.pl/phpmyadmin otrzymuje 405 Method Not Allowed Cherokee web server 1.0.8 (Debian GNU/Linux) Port 80 Spróbowałem z wordpress, ale tam sam błąd. Jednak gdy wgram phpmyadmin do folderu public_html to działa normalnie. Szukałem w google, ale nie mogłem znaleźć rozwiązania czy miał ktoś podobny problem, albo wie jak go rozwiązać? Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2012 Odpowiednie chmody są? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArabSmall 118 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2012 Tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArabSmall 118 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2012 Nie mogę już edytować poprzedniego posta dlatego proszę o połączenie tego z poprzednim: Edit: Stworzyłem nowy katalog, dodałem nowy alias i ustawiłem Handler: List & Send teraz działa, ale nie do końca *.html wyświetla poprawnie, ale .php pobiera na komputer (jakby w ogóle php nie działało) w public_html posiadam plik .php (phpinfo) i on działa prawidłowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach