ritchey 91 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2012 Witam, Poszukuję hostingu FTP o pojemności 100-200 GB. Ponadto zależy mi na: - łącze 100 Mbps, - transfer miesięczny min. 1 TB - brak limitów na rozmiar pliku (pliki do 30-40 GB) - najlepiej w Polsce, ale mogą być też oferty zagraniczne Zrobiłem mały research i znalazłem w OVH hosting web o takiej powierzchni: http://www.ovh.pl/hosting/, ale po rozmowie z konsultantem okazało się, że z powodu braku gwarancji co do przepustowości, będą problemy z dużymi plikami. Wiem że mogę wykupić VPS-a o takiej powierzchni, ale wtedy cena będzie dość wysoka (pewnie ponad 100 zł). Nie ukrywam, iż cena jest dość istotnym parametrem. Z góry dziękuję za propozycje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
globalnetwork.pl 11 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2012 Proszę o kontakt na PRIV, na pewno dobierzemy sensowną usługę, może nawet VPS. Z poważaniem, Zespół BLUE LEAF Sp. z o.o. http://www.blueleaf.pl http://www.globalnetwork.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zbigniew1 35 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2012 Chcesz przez FTP w jednym rzucie 40GB pchać? Prawie na pewno zerwie połączenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ritchey 91 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2012 (edytowany) Chcesz przez FTP w jednym rzucie 40GB pchać? Prawie na pewno zerwie połączenie. Dlaczego ma zerwać połączenie ? Czy możesz wytłumaczyć jaka jest przyczyna tego że zerwie połączenie ? Obecnie codziennie wrzucam ok 15 GB (w jednym pliku) na moje serwery FTP i nie ma żadnego problemu. Docelowo będzie to ponad 20 GB (może nawet 30). Edytowano Sierpień 9, 2012 przez ritchey (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2012 Może zainteresuj się kimsufi.pl - poniżej 100zł Możesz też na kompie winrar-em podzielić na mniejsze, wrzucać i na serwerze rozpakować - tutaj nie ma problemów tak jak zbigniew mówił ; Skontaktuj się też z globalnetwork.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zbigniew1 35 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2012 Czy możesz wytłumaczyć jaka jest przyczyna tego że zerwie połączenie ? Nie potrafie wytłumaczyć dalczego. Po prostu czasami zrywa i tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2012 Nie potrafie wytłumaczyć dalczego. Po prostu czasami zrywa i tyle. Nie pomyślałeś że to może być wina Twojego systemu, routera, serwera..? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zbigniew1 35 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2012 Nie pomyślałeś że to może być wina Twojego systemu, routera, serwera..? Wątpie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2012 Wątpie. To pozwól, że rozwieje te wątpliwości - przyczyną jest Twój system/klient, router lub ustawienia serwera ftp. Proszę, nie szerz swoich dziwnych teorii.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zbigniew1 35 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2012 To pozwól, że rozwieje te wątpliwości - przyczyną jest Twój system/klient, router lub ustawienia serwera ftp. Skąd wiesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2012 Skąd wiesz? Pewnie dzięki doświadczeniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zbigniew1 35 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2012 Zazdroszcze doświadczenia które pozwala telepatycznie diagnozować problemy z siecią. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2012 Zazdroszcze doświadczenia które pozwala telepatycznie diagnozować problemy z siecią. A my nie zazdrościmy takie łącza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śląsk Data Center 22 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2012 zapraszam zaproponuję za 230zł rocznie konto 100GB /na łączu 100Mbps /transfer 800GB reszta jak przy ofercie SDC-host50G http://www.slaskdatacenter.pl/hosting.html wyrazie szeczgółów proszę o zapytanie na prv Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2012 Zazdroszcze doświadczenia które pozwala telepatycznie diagnozować problemy z siecią. Nikt tutaj nie pisze, ze ma jakiekolwiek problemy z siecia - sam nieraz pcham na ftp pliki po kilka GB i nie ma zadnych problemow, wiec prosze, skoncz swoje smutki nie podparte zadnymi dowodami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zbigniew1 35 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2012 Nikt tutaj nie pisze, ze ma jakiekolwiek problemy z siecia - sam nieraz pcham na ftp pliki po kilka GB i nie ma zadnych problemow, wiec prosze, skoncz swoje smutki nie podparte zadnymi dowodami. Nie bardzo rozumiem. Czego miałbym dowodzić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2012 Nie bardzo rozumiem. Czego miałbym dowodzić? Że zerwie połączenie jak to na początku tematu określiłeś... Przecież cały czas o jednym mówimy, to nie wiem gdzie zgubiłeś wątek dyskusji Nie bardzo rozumiem. Czego miałbym dowodzić? Że zerwie połączenie jak to na początku tematu określiłeś... Przecież cały czas o jednym mówimy, to nie wiem gdzie zgubiłeś wątek dyskusji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2012 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2012 @zbigniew1 - specjalnie dla Ciebie przepchałem 1 plik 73GB z serwera na serwer i nie zerwało. FTP i SFTP, wiec stracilem 150GB trafficu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kede 31 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2012 Może: gbzl.pl, 100GB za 100zł netto rocznie, transfer bez limitu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach