R@fi 64 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2012 (edytowany) Witam odświeżam temat chce utworzyć DNS we własnej domenie (konfiguracja named jest podobna jak u kolegi wyżej : Strefa: $TTL 86400 $ORIGIN domena. @ IN SOA domena. root.domena.pl. ( 2012080500 ;; serial 1200 ;; refresh 1200 ;; retry 2419200 ;; expire 86400 ;; TTL ) @ IN NS ns1.domena. @ IN NS ns2.domena. @ IN MX 10 mail.domena. @ IN A 195.xxx.xxx.xxx ns1 IN A 195.xxx.xxx.xxx ns2 IN A 195.xxx.xxx.xxx mail IN A 195.xxx.xxx.xxx www IN A 195.xxx.xxx.xxx ftp IN CNAME www syslog http://wklejto.pl/130474 Prośba do was o pomoc Edytowano Sierpień 5, 2012 przez freecast.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2012 Nie ma to jak nie podać domeny w poście, ale zdradzić ją w logach;) Wydzielam do osobnego tematu, nie mam pojęcia czym się kierowałeś odkopując staroć z 2011.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2012 (edytowany) domena to czujesz.to nsy jakie chce utworzyć to ns1.czujesz.to i ns2.czujesz.to - odkopałem temat poprzez wujka i nie chciałem otwierać kolejnego bo mam podobny problem Edit Strefa DNS odpalona na vpsie Edytowano Sierpień 5, 2012 przez freecast.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2012 (edytowany) No ale z czym ty masz problem? Na tych dwóch IPkach wymienionych w logach serwer DNS działa, odpowiada poprawnie na żądania o rekordy SOA i A, więc po prostu trzeba wykonać teraz czynności standardowe w takich przypadkach, czyli utworzenie poprzez registrara glue-recordów, po czym wydelegować na nie domenę. --- [15:10] Nie ma to jak za długo myśleć nad odpowiedzią Edytowano Sierpień 5, 2012 przez kafi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2012 Kafi wszystko sie zgadza lecz gdy chce zarejestrowac host w NASK registry w panelu domeny.tv wywala błąd Wynik operacji: BŁĄD! Host - Naruszenie zasad zarządzania danymi (2308) Host nie należy do strefy obsługiwanej przez system i jego nazwa nie jest rozwiązywalna w DNS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2012 Od kiedy to TLD .to jest zarządzana przez NASK? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach