lexom 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2012 (edytowany) Witam. Chcę aby po wejściu na jedną subdomenę użytkownik był przekierowywany na inna subdomenę. Mam coś takiego: inbox IN A 18A.AAA.X.YYY poczta IN CNAME inbox Niestety po wpisaniu w przeglądarce adresu poczta.domena.pl wyświetla się główna strona domena.pl Co robię źle? Będę wdzięczny za pomoc. Edytowano Sierpień 4, 2012 przez lexom (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
igor_s 30 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2012 To raczej przekierowanie 301 czy to realizowane przez serwer www czy php,js...itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2012 DNSy się odświeżyły? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lexom 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 7, 2012 (edytowany) Tak. DNSy są odświeżone. $TTL 86400 $ORIGIN mojaDomena.info. @ IN SOA dns1.domena.com.pl. root.domena.com.pl. ( 2012080701 ;; serial 2H ;; refresh 1H ;; retry 7D ;; expire 1D ;; TTL ) @ IN A 18X.YYY.Z.CCC @ IN NS dns1.domena.com.pl. @ IN NS dns2.domena.com.pl. www IN CNAME @ ;; subdomains inbox IN A 18X.YYY.Z.CCC poczta IN CNAME inbox @ IN MX 10 mail.mojaDoemna.info. mail IN A 18X.YYY.Z.CCC Edytowano Sierpień 7, 2012 przez lexom (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 7, 2012 Jaki serwer WWW masz? Ustaw alias na poczta.domena.pl wskazując odpowiedni katalog W DNSach nie ustawisz takowego przekierowania a jedynie na serwerze WWW. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Sierpień 7, 2012 Wszystko działa tak jak ma działać. poczta jest jako CNAME do domeny głównej czyli po wpisaniu w przeglądarce poczta.twojadomena.pl łączy się z adresem IP domeny głównej. Jeżeli chcesz mieć pod tym adresem inną stronę to musisz odpowiedni dodać Virtual Hosta do swojego serwera www. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lexom 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 7, 2012 Spoko, myślałem że da się to zrobić za pomocą BIND'a. Serwer to nginx Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2012 To jeszcze w server_name dopisz drugą stronę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach