nikss 0 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2006 Przeczytalem kilkanascie postow na forum odnosnie ovh i ctn1. Czy mozecie przedstawic swoje za i przeciw obu firm w kwestii serwerow dedykowanych? Z porownania specyfikacji (Celeron 2,4 GHZ) sklaniam sie ku ctn1 (wiekszy wybor nowszych dystrybucji,wieksze dyski i 30 zamiast 15 Mbps w porownaniu do ovh). Chcialbym jednak uslyszec opinie osob ktore maja obecnie wykupione dedykowane serwery w tych firmach. Kwestia supportu, platnosci, problemow z upgradem serwera. Na serwerze ma wyladowac kilkanascie serwerow wirtualnych-poczta,www,bazy (raczej male obciazenie procka i pamieci) Bede bardzo wdzieczny za kazda opinie. pozdrawiam nikss Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adx 0 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2006 Miałem wykupiony serwer u obu. Obie zasadniczo olewają klientów, przy czym z CTN1 łatwiej i szybciej można się skontaktować. Można dodzwonić się bezpośrednio do supportu data center i pogadać po angielsku, a nie z jakimiś polskimi pionkami, przez co jest większa szansa szybkiego rozwiązania problemu. No i jest FreeBSD. Na niekorzyść dla mnie działał zakaz IRC wprowadzony w środku kontraktu (jak kupowałem serwer jeszcze było dozwolone), przez co kilka razy blokowali mi na cały dzień serwer, a później jeszcze prosili o pass roota i zmieniali np. katalog 'ircd' na 'ircd-forbidden' - żenada. Ale z tych dwóch i tak wybrałbym Ctn1, choć może warto się zastanowić, czy nie lepiej zapłacić więcej i wziąć np. od Niemców (ngz-server.de)... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krissamer Zgłoś post Napisano Luty 16, 2006 Witam, Do Ovh nie jestem przekonany, tani "monopol". Ctn1 hmmm, z tego co pamietam, tam placi sie za 3 miesiace z gory, wiec troche malo komfortowa sytuacja... Moze sie u nich cos zmienilo ? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach