zgred 7 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2012 Mam problem z dostarczaniem poczty ale tylko do jednego klienta. W pozostałych przypadkach na inne serwery działa. -----Original Message----- From: Mail Delivery System [mailto:Mailer-Daemon@*****] Sent: Monday, July 30, 2012 3:20 PM To: *** Subject: Mail delivery failed: returning message to sender This message was created automatically by mail delivery software. A message that you sent could not be delivered to one or more of its recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed: xxxxxx SMTP error from remote mail server after RCPT TO:<xxxxxxx>: host attis.koleje-km.pl [82.160.81.18]: 550 5.7.1 Client host rejected: cannot find your hostname, [88.*.*.*] yyyyyyy SMTP error from remote mail server after RCPT TO:<yyyyyy>: host attis.koleje-km.pl [82.160.81.18]: 550 5.7.1 Client host rejected: cannot find your hostname, [88.*.*.*] Jest to tylko problem do jednej jedynej domeny hostowanej w koleje-tm.pl. Nagłówki sprawdzone - działają SPF też dig -x moj_serwer - działa PTR jest revDNS ustawiony u operatora (hetzner) Ktos ma pomysł co "schrzaniłem" ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2012 Bez podania IP i Twojej domeny możemy sobie wróżyć z fusów długo. No ale jeśli rzeczywiście rev dns istnieje, wpis odpowiadający rev lokalnie także itd itp, jest duża szansa, że po prostu administrator danego serwera jest zbyt nadgorliwy. Ja ostatnio dostałem zwrotkę od jednego SMTP sporej firmy, bo ktoś uznał, że zawarcie adresu IP w hoście revdnsa to jest oznaka spamera ;-). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zgred 7 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2012 no masz rację 88.198.22.246 dotyczy domeny kob.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2012 Domain name of 88.198.22.246: alfa246.loozik.net 246.22.198.88.in-addr.arpa domain name pointer alfa246.loozik.net. ping: cannot resolve alfa246.loozik.net: Unknown host To będzie to . Ustaw albo istniejącą domenę jako reva, albo utwórz tą alfę246 w loozik.net. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zgred 7 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2012 (edytowany) oshh ... ja p$%^&& alleż zonk Edytowano Lipiec 30, 2012 przez zgred (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach