zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2012 Witam. Jak zły dział proszę o przeniesienie, dziękuje. Mam problem ponieważ ustawiłem język polski na utf-8 i bazę zgrałem na utf-8 i jest problem bo nie ma polskich znaków zamiast Ł,Ż,Ź,Ą to są jakieś : �??, ?? , ?? Proszę o pomoc, pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2012 W pliku sql bazy sa polskie znaki czy też krzaczki ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2012 Nie ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2012 W takim razie błąd podczas robienia exportu bazy, coś musiałeś źle zrobić, względnie serwer jakiś dziwny... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2012 Mógłbyś dać jakiś kontakt GG? Pomógłbyś mi to zrobić, przenosiny z 2ap.pl na unixstorm.org Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2012 Nie udzielam pomocy na GG... Spróbuj zrobić export bazy ale w ISO i daj znać czy w pliku sql są polskie literki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Causen 76 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2012 (edytowany) Mógłbyś dać jakiś kontakt GG? Pomógłbyś mi to zrobić, przenosiny z 2ap.pl na unixstorm.org pamiętaj też zeby, po utwozeniu bazy unixstromie zalogować się do phpmyadmina, kliknij w OPERACJE i najpierw ustaw tam kodowanie na utf-8, dopiero potem wrzucaj bazę. Chyba że źle zrozumiałem pierwszego posta i już to zrobiłeś? Edytowano Lipiec 29, 2012 przez Causen (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2012 No nie mogę :/ Zrobiłem wszystko na taki sam język i na unixie są te zwalone dziwne znaki ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2012 To może inaczej, krok po kroku kto powie jak zrobić poprawnie bazę danych skopiować na inny serwer www bez krzaków i tych znaczków... żeby był cały polski. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2012 Jak baza nie jest duża to spokojnie zrób eksport ale nie do pliku tylko na ekran, zaznacz i skopiuj a w nowym phpmyadminie wybierz SQL i wklej tam. Krzaki są na stronie czy phpmyadminie też? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2012 (edytowany) Na stronie Jak baza nie jest duża to spokojnie zrób eksport ale nie do pliku tylko na ekran Jak to zrobić? Edytowano Lipiec 29, 2012 przez zoxovsky (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2012 W phpmyadmnie jak wybierzesz eksport w danej bazie danych, zaznacz "Pokaż wynik jako tekst" (jeżeli używasz nowego phpmyadmina najpierw musisz przełączyć na "Dostosuj - wyświetli wszystkie możliwe opcje"). PS. Zrobiłem dobre założenie, że używasz phpmyadmina czy masz dostęp do shella i robisz to z linii komend? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2012 Jestem początkujący w tych sprawach i nie rozumiem o co ci chodzi wybacz. Używam phpmyadmin masz racje, lecz jak biorę eksport to mam 2 kółeczka do zaznaczenia coś ala to : http://scr.hu/8gv/opz4r Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2012 Wybierz sobie język polski w phpmyadminie i będziesz miał to po polsku (po en wybierasz sobie custom) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2012 Niestety nie działa to. Mam białą stronę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Causen 76 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2012 (edytowany) Niestety nie działa to. Mam białą stronę. poproś firme hostingową żeby zrobili to za Ciebie. Edytowano Lipiec 29, 2012 przez Causen (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach